Taylor on sündinud Lõuna-Manchesteris Wythenshawe'is, mistõttu Mourinho arvas, et "tal saab olema keeruline Anfieldil väga hea esitus teha". Ääretult diplomaatiline ja ettevaatlik avaldus, millest aga FA reeglite rikkumiseks piisab.

"Arvan, et ta on väga hea kohtunik, aga sellise pinge juures, mis talle peale pannakse, on tal ilmselt raske Anfieldil väga hea esitus teha," ütles Mourinho. "Ma ei taha tõesti rohkem selles küsimuses sõna võtta. Mul on omad vaated, aga ma olen õppetunni saanud, kui minu korduvate karistuste kohta nii võib öelda."

ManU ja Liverpooli 0:0 viigiga lõppenud kohtumine toimus esmaspäeval, 17. oktoobril. Mourinhol on aega süüdistusele reageerida 31. oktoobrini. Taylor andis selles kohtumises neli kollast kaarti, kõik Unitedi mängijatele.

Pärast mängu küsis Mourinho esmalt klubi pressiesindaja käest: "Kas ma võin kohtunikust rääkida, ilma et mind karistataks?" Saanud jaatava vastuse, jätkas portugallane: "Ta tegi hea mängu ning mul on ta üle hea meel, sest inimesed panid talle peale suured pinged ning tal oli väga raske teha hea esitus, mida ta siiski tegi."

Ometi said süüdistuse esitamisel määravaks just Mourinho mängueelsed kommentaarid. FA 2009. aastal rakendunud reegli järgi on keelatud kohtunike aadressil tehtud avaldused, mida võib tõlgendada ähvardava või mõjutavana.