26-aastane van Dijk ei osalenud eelmisel kuul Southamptoni treeninglaagris Prantsusmaal, sest polnud peatreeneri Mauricio Pellegrino sõnul psühholoogiliselt 100% valmis. Nüüd andis hollandlane teada, et kuna koduklubi süüdistab teda treeningutest kõrvalehoidmises, andis ta sisse lahkumisavalduse.

"Ma tundsin, et mul polnud teist alternatiivi, kuna klubi andis mulle teada kavatsusest määrata distsiplinaarkaristusena rahatrahv kahe nädala palga suuruses. Ma vaidlustan selle, ma pole kordagi treenimisest keeldunud," märkis hollandlane, kelle sõnul on sellised süüdistused solvavad.

"Olen viimase kuue kuu jooksul korduvalt rääkinud juhtkonna esindajate, endise treeneri Claude Pueli ja uue juhendajaga ning informeerinud neid, et tahan lahkuda ja otsida uusi väljakutseid," ei varjanud van Dijk, et tahaks liituda mõne suurema klubiga, kes võitleb tiitlite eest.

Hollandi koondises 12 mängu pidanud van Dijki on lisaks Liverpoolile tihedalt seostaud ka Chelsea`ga. Southamptoniga liitus võimas keskkaitsja kaks hooaega tagasi Glasgow Celticust 13 miljoni naela eest.