Klavan sai Liverpooli huvist teada Eestis suvekodus olles. Kui klubi peatreener Jürgen Klopp talle sõnumi saatis, et küsida, mida Klavan Inglismaale siirdumisest arvab, mõtles Eesti koondise kapten, et mõni sõber üritab teda haneks tõmmata.

"Jürgen saatis mulle selfie, et tõestada, et see on tõepoolest tema," meenutas Klavan. "Kirjutasin talle pärast esimesi sõnumeid, et ma ei usu teda ning vajan tõestust. Siis saatis ta mulle pildi enda naeratavast näost."

Isegi pärast Kloppi endlit oli Klavan endiselt hämmingus. "Premier League oli 22 aastat olnud minu unistuseks. Nüüd öeldakse sulle mitte ainult, et sul on võimalus seal mängida, aga et tegu on Liverpooliga. Mõtlesin lihtsalt: "Kas see oli tõesti päriselt?""

Klavani sõnul on tal oma agendiga kokkulepe, et iga klubi väikesest huvist ta teada ei taha. "Mõned mängijad küsivad kogu aeg oma agendi käest, kas keegi on neist huvitatud. Mina olen alati öelnud, et ainult siis võib sellest mulle rääkida, kui asi on tõesti sada protsenti kindel."

"Ma ei vajanud veenmist. Ütlesin Kloppile kohe, et kui mul on selline võimalus, siis ei huvita mind ükski teine klubi."

Klavani tulek oli Liverpooli fännide jaoks ootamatu - Saksamaa kõrgliiga väikeklubi 30-aastase keskkaitsja kohta hakati kohe infot otsima, sest paljud polnud isegi tema nime varem kuulnud.

"See on kogu minu karjääri jooksul nii olnud - Saksamaal oli samamoodi. Inimesed ei olnud minust kuulnud, aga juba kolme-nelja mängu järel hakati uurima: "Kes see tüüp on? Mida me temast teame?" Mulle see aga meeldib, olen inimesena samasugune. Augsburgis poleks meil muudmoodi olnud võimalik edu saavutada, pidime töötama ühtse meeskonnana. Ma ei ole kunagi olnud mängija, kes vajaks tähelepanu."

Premier League'i hooaega põhikoosseisus alustanud mehe sõnul ei usu, et Eesti inimesed temasse nüüd teistmoodi suhtuvad. "Ma pole pärast Liverpooliga liitumist Eestis käinud, nii et ma ei tea, kas inimeste reaktsioon on muutunud, aga ma ei usu seda. Eestlased on pigem rahulikud inimesed, nad ei tule sinuga pilti tegema. Nad ütlevad lihtsalt: "Ah, see on Klavan. Tal läheb hästi". Inimesed tunnevad mu ära, aga see on ka kõik. Minu elu see ei mõjuta."