Liverpool kaotas turniiri avamängus küll Londoni Chelsea'le 0:1, kuid 18-kordse Inglismaa meistri ridades debüüdi teinud Eesti koondise kapten võis platsilt lahkuda püstipäi ja õnneks ka omal jalul, kuigi Hispaania pallivõluri Cesc Fabregasi punase kaardiga päädinud jõhker viga oleks võinud Klavani pikemaajalisele ravipuhkusele saata.

Ilmselt lahkusid mehed sõpradena, sest kuuldavasti olla Fabregas käinud aumehena Liverpooli riietusruumi ust kraapimas ning eestlase käest jõhkrutsemise eest vabandust palunud.

Väljaanne "Liverpool Echo" hindas Klavani sooritusi kümnepallisel skaalal "seitsmega", millest punkti võrra enam teenis vaid 18-aastane poolkaitsja Ovie Ejaria. Lisaks oli Klavan väravavahi Loris Kariusi kõrval ainus mängija, kellele peatreener Jürgen Klopp 90 mänguminutit usaldas.

Arvestades Klavani suurt koormust mängus Chelsea'ga ja Klopi ilmselget soovi mängijaid Inglismaa kõrgliiga hooaja eel võimalikult palju katsetada, võib arvata, et Milani vastu tuleb eestlasel vähemalt osa kohtumisest varumeestepingilt jälgida.

Klopil on mänguaja jaotamisel mõtteainet kõvasti, sest vaid kaks päeva pärast kohtumist Milaniga kohtub Liverpool turniirivälises sõpruskohtumises Itaalia kõrgliiga mulluse kolmanda koha omaniku AS Romaga.

Värvika ajalooga vastased

Kui eestlaste ootused on pühapäevase mängu eel seotud eelkõige "oma mehega Havannas", siis Liverpooli ja Milani fännidel on põhjust meenutada suurklubide kaht eelmist vastasseisu. 2005. aastal suutis Liverpool Istanbulis peetud Meistrite liiga finaalis välja tulla 0:3 kaotusseisust ja penaltiseerias klubi seni viimase rahvusvahelisel tasemel tiitli vormistada. Kaks aastat hiljem sai AC Milan sama sarja finaalis 3:1 võiduga magusa revanši.

Milanil on erinevalt biitlite pühamu esindussatsist International Champions Cup'il võit juba kirjas. Kohtumises valitseva Saksamaa meistri Müncheni Bayerniga mängiti normaalaja lõpus küll 3:2 eduseis maha, kuid penaltiseerias olid Milani mehed täpsed ja Bayerni paremkaitsja Rafinha eksimus sai mängus otsustavaks.

Liverpool tahab võidulainele naasta

Sellest hoolimata on Paf-i koefitsientide põhjal Liverpoolil kerge eelis. Inglismaa klubi võidukoefitsient on 2.25 Milani 3.00 vastu. Viigi korral on võimalus panus tagasi teenida 3.50-kordselt.

Inglismaa kõrgliiga hooaeg algab Itaalia omast nädala jagu varem, nii et Suurel Jürgenil on oma hoolealuste käima kloppimisega kindlasti kiirem kui AC Milanil. Seda näitab ka suur sõpruskohtumiste arv. Kohtumine Milaniga on Liverpoolile sel suvel juba kuues kohtumine. Tõsi, enne kaotust Chelsea'le loputati kodumaal madalamate liigade klubisid koguskooriga 10:0.

Milan oli enne võitu Bayerni üle sel suvel pidanud vaid ühe kohtumise, kui Suso väravatest alistati Bordeaux 2:1.

Milani ja Liverpooli omavaheliste mängude ajalugu ning kontrollmängude üleüldine iseloom annab lootust, et publikule pakutakse skoorirohket mängu. Juhul, kui mõlemad satsid löövad värava, laekub mängijale Paf portaalis panus tagasi 1.76-kordselt. Julgemad võivad unistada 2005. aasta Meistrite liiga finaali kordusest. Sõprusmängudes mitte sugugi haruldasele 3:3 viigile on määratud koefitsient 51.00.

Kõik koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise ajal.
Jalgpalli koefitsiendid leiad Pafi spordiennustuse lehelt.

Jaga
Kommentaarid