49-aastane inglane käitus rassistlikult Wolverhamptonis toimunud show-üritusel "Õhtu koos Gazzaga", kus ta solvas mustanahalist turvameest, öeldes talle: "Kas sa võiksid naeratada, ma ei näe sind?"

Sky Newsi ajakirjaniku Tom Parmenteri sõnul seisis turvatöötaja sel hetkel pimeduses, olles lava valgustamata osas. "Seal oli hulk inimesi, kes tundsid end koheselt solvatuna, osad otsustasid lahkuda," rääkis Parmenter.

Gascoigne väitis, et tegemist oli süütu naljaga. "See oli kerge huumor, ei midagi enamat. Ma tunnen end halvasti, kui olen kedagi ärritanud," palus Gascoigne vabandust.

Kohus määras Gascoigne`ile 1000 naelsterlingi (1170 euro) suuruse trahvi, lisaks peab inglane maksama turvatöötajale 1000 naela kompensatsiooni.

Kohtunik Graham Wilkinson teatas, et ka "salakaval ja hiiliv rassism" tuleb ühemõtteliselt hukka mõista. "Ühiskonna jaoks on oluline, et me mõistame hukka igasuguse rassismi. See on hiiliv ja salakaval rassism, millega peame endiselt tegelema. Peame saatma selge signaali, et 21. sajandil on see täiesti lubamatu," kommenteeris Wilkinson.

Kohtuistungil oli Wilkinson Gascoigne`ile käratanud: "Me elame 21. sajandil, kasva suureks või hoia oma suu kinni!"