Waddington viis 2005. aastal koostöös jalgpallurite ühendusega (PFA) läbi anonüümse küsitluse, millest selgus, et narkootikumide tarvitamine on levinud probleem.

"Inglismaa jalgpalliliit ei võta dopinguteste nii tõsiselt, kui peaks, ehkki nad ise muidugi eitaks seda," sõnas Waddington Independentile lõppenud aastal. "Olen veel rohkem kindel, et klubid ise suhtuvad asja veelgi väiksema tõsidusega. Loomulikult eitaksid ka meeskonnad seda probleemi."

"Mõlemas meie uuringus avaldasid jalgpallurid, et narkootikumid on vägagi levinud. Selles ei ole kahtlust," jätkas Waddington. "Peamiselt tarvitatakse kokaiini ja kanepit. Ei kanepit ega kokaiini pole keeruline kätte saada. Teame, et suur osa mängijad tarvitavad narkootikume, sest nad ütlesid seda meile. Miks seda rohkem ei uurita?"

Reedel teatas Briti kõmuleht The Sun, et jõulude eel nähti ühte Premier League'i klubi mängijat ööklubis kokaiini tarvitamas ning peol viibinud klubi peatreener talutas sportlase takso peale. Ühtegi nime ajaleht ei avaldanud.