Kõikides teistes liigades ja karikasarjades (FA Cup, Carabao Cup ehk liigakarikas) peale Premier League'i näitavad kohtunikud treeneritele kaarte ka füüsiliselt, Premier League'is piirdub kohtunik suulise hoiatusega. Põhimõte on aga sama mis neljas madalamas liigas: nelja kollase kaardi ehk nelja hoiatuse korral järgneb ühemänguline juhendamiskeeld, kaheksa kaardi puhul kahemänguline keeld, 16 kaardi puhul esitatakse treenerile juba tõsisem halva käitumise süüdistus.

Daily Maili teatel võib treener kollase kaardi teenida näiteks jalaga veepudeli löömise või sarkastiliselt kohtuniku otsuse peale plaksutamise eest. Karistamisele kuuluvad ka mängu taaskäivitamise tahtlik takistamine, vastaste varumeestepingi alasse sisenemine ja ebaviisakad žestid. Kollane kaart on ette nähtud ka treeneritele, kes liiga agressiivselt kohtunikult VAR-i ehk videokorduste ülevaatamist nõuavad.

Seniste reeglite kohaselt oli kohtunikel võimalik treenereid vaid suuliselt hoiatada ning tõsisemate rikkumiste puhul tribüünile saata. Nüüd tähendavad kaks hoiatust ehk kollast kaarti juba automaatset eemaldamist ning iga hoiatus võib mõjutada treeneri saatust järgmistes mängudes, täpselt nii, nagu loetakse ka mängijate hoiatuskaarte.

Kohtunikul on õigus anda otse punane kaart treenerile vägivaldse käitumise, solvava või ründava keelekasutuse või žesti, sülitamise ja mänguväljakule astumise eest, samuti ka videokorduste ülevaatamise alasse sisenemise või tahtlikult mingi objekti väljakule viskamise korral.