32-aastane Mertesacker sai alles eelmisel nädalavahetusel hakkama suure vägitükiga, kui pidi olude sunnil alustama FA karikafinaali Chelsea vastu algkoosseisus ning aitas Arsenali 2:1 võidule. Enne seda oli 198-sentimeetrine sakslane lõppenud hooajal vigastuste tõttu saanud platsile vaid 37 minutiks, lisaks kõigele mängis ta ka esimest korda karjääris kolmemehelises keskkaitseliinis.

Nüüd võib 2014. aasta maailmameister aga olla oma jalgpalluriteed lõpetamas. "Mul on karjääri jooksul olnud palju õnne ning tahaksin tipus lõpetada," sõnas Mertesacker. "Olen küll motiveeritud, kuid ei suuda enam iga kolme päeva tagant mängida. Ma ei soovi oma õnnega mängida."

"Ütlesin hiljuti Arsene Wengerile, et olen vaimselt väsinud. Esimest korda mu karjääris tekkis tunne, et mul ei ole mõtet edasi üritada - ükskõik, kui hästi ma treenisin, ei saanud ma võimalust."

Mertesacker soovib karjääri lõpu järel Arsenaliga seotuks jääda. "Klubi tahab samuti mind endale ja oleme sellest ka rääkinud. See saaks olema äripoolel."