1. Zlatani tõid ilmale Horvaatia päritolu ema ja Bosnia moslemist isa.

2. Ta vanemad läksid lahku ajal, mil ta elas Rosengardi getos Malmös.

3. Kui Zlatanil midagi vaja oli, siis ta varastas selle - tema spetsialiteet oli jalgrattad.

4. Zlatani partner on Helena Seger, ärinaine, kellega ta kohtus 2002. aastal.

Ibrahimovic ja Helena Seger 2013. aastal Paris Masters turniiril tennist vaatamas.

5. Zlatanil on kaks poega, Maximilian ja Vincent, perekonda kuulub ka bulldogi koer Truster.

Noorusaeg

6. Ibrahimovic liitus Malmöga 16-aastaselt ning teda süüdistati juba varakult egoismis ja lugupidamatuses kaaslaste vastu.

7. Kui teda 2000. aastal Arsenali poolt testimisele kutsuti, vastas ta: "Mitte mingil juhul. Zlatan ei käi testimistel."

8. Zlatani ema sai poja Ajaxisse siirdumisest teada televisioonist uudiste vahendusel.

9. Egiptuse ründaja Mido on öelnud, et ta oleks Ajaxi aegadel kord Zlatani "peaaegu tapnud", kui tema poole tüli käigus käärid viskas.

10. Zlatan kakles ka Ajaxi tiimikaaslase Rafael van der Vaartiga, Amsterdami klubi kasvandikuga. Tunded keesid üle ühes Hollandi - Rootsi koondisemängus, kus Ibrahimovic hollandlasele pealtnäha meelega raske vigastuse tekistas.

Itaalia aeg

11. Oma raamatus "Mina, Zlatan" ütles ründaja: "Juventuses hakati alles teadvustama, et mul on iseloom".

12. Kui Zlatan siirdus Milano Interisse, ütles peatreener Jose Mourinho Ibrahimovici kaasale Helenale: "Sul on on ainult üks missioon: toida Zlatanit, lase tal magada, hoia teda õnnelikuna."

13. Ibrahimovicile meeldis, kuidas Mourinho meeskonda motiveeris. Sealhulgas oli Portugali treeneril kombeks taktikatahvel mööda riietusruumi laiali visata.

Ibrahimovic ja Mourinho Milano Interi treeningul 2009. aastal.

14. AC Milani aegadest olnud Zlatanil ta enda sõnul treeningul "elu ja surma" peale kaklus Oguchi Onyewuga.

15. Zlatan võitis meistritiitli igal aastal alates 2004. aastast kuni 2011. aastani, vägev seeria lõppes 2012. aastal, kui AC milan jäi Serie A-s teiseks.

Allakäik Barcelonas

16. Barcelona klubi president Joan Laporta tunnistas, et nad sõlmisid lepingu "kohanemisvõimetu" mängijaga. Pidas paika.

17. Zlatan tundis, et Kataloonia suurklubi "ostis Ferrari, aga sõitis sellega nagu Fiatiga".

18. Ibrahimovicil tekkis tüli peatreener Pep Guardiolaga, süüdistades teda "Mourinho kartmises". Zlatan lõi ühel treeningul jalaga varustusekasti.

19. Barca mängijatel oli keelatud sportautodega trenni tulla. Zlatan saabus Ferrariga.

20. Sõbrad Rosengradist käisid Zlatanil külas ja peksid Barcelona treeningväljaku laiali. "See oli neist kena, aga antud olukorras mitte kõige targem tegu," kirjutas Ibrahimovic raamatus.

Legend Pariisis

21. Prantsusmaale kolides ütles Zlatan, et kui ta endale korterit ei leia, ostab ta hotelli.

22. Temast sai Pariisi Saint-Germaini kõigi aegade parim väravakütt 152 tabamusega - nende toel võitis PSG neli Prantsuse meistritiitlit järjest.

23. Viimasel hooajal Pariisis lõi ta 50 väravat, jõudes sellise tähiseni karjääris esmakordselt.

24. "Tulin kangelasena, lahkusin legendina" Zlatani kokkuvõte PSG aastatest.

25. PSG president Nasser Al-Khelaifi lubas Zlatanile ühel päeval klubisse tagasi siirdudes mõnda juhtivat rolli.

Rootsi kangelane

26. Zlatan on Rootsi kõigi aegade parim väravalööja, olles 116 mänguga skoorinud 62 korda.

27. Kui Norra koondislane John Carew teda 2002. aastal kritiseeris, ütles Zlatan: "Seda, mida Carew teeb jalgpalliga, võin mina teha apelsiniga."

28. 2006. ja 2007. aastal ei löönud Zlatan koondise eest ainsatki väravat, kuna oli tollal juhtkonnaga sõjajalal.

29. Zlatan pani Inglise kriitikute suud lukku 2012. aastal, lüües nende vastu neli väravat, üks neist eriti efektne akrobaatiline sooritus.

30. Kui Rootsi 2014. aasta MM-finaalturniirist eemale jäi, ütles Zlatan: "MM ilma minuta pole väärt vaatamist."

Tänapäev - ManU

31. Zlatan keeldus mitu kuud enne tehingut selle teoks saamist kinnitamast. "Kui ma sellest kõigest kord ära väsin, annan teada, kuhu järgmisena lähen," ütles ta.

32. Bournemouthile löödud värav tähendas, et ta on nüüd debüütmängudes skoorinud nii Meistrite liigas, Itaalia liigas, Hispaania liigas, Prantsuse liigas kui ka Inglise liigas.

33. Kui enamus ManU meeskonnast augusti lõpus koondiste juurde siirdus, andis Mourinho Zlatanile lihtsalt vabad päevad. "34-aastasena pead sa puhkama. Sa ei saa enam hooaja jooksul 70 mängu pidada. Kõigile teistele, keda koondisse ei kutsutud, annan ma kaks, Zlatanile neli päeva vabaks," ütles Mourinho.

34. Zlatan tegi hiljuti Euroopa liigas kaasa esimest korda 15 aasta jooksul. Viimati osales ta selle eelkäija UEFA Cupi mängudes, kui pallis veel Ajaxis.

35. Hooaja alguses üpris tegusalt toimetanud Zlatan saab nüüd pikalt puhata, sest ManU-l pole tänasest alates tervelt kaks nädalat ühtegi mängu.