FC Barcelona särgis on Messit ikka peetud imeinimeseks, kes on oma vasaku jalaga võimeline väravaid lööma igast asendist. MM-i avamängus Islandi vastu prooviski Messi taas igast asendist ja sai proovida ka penaltit, kuid tema jalast ükski pall üle väravajoone ei läinud. Lõpuks pidigi Argentina leppima Islandi vastu 1:1 viigiga.

Argentinas on Messit ikka võrreldud Diego Maradonaga, kes tõi koondisele MM-tiitli 1986. aastal. Seejärel on ihaldatud trofee jäänud nende jaoks ikka unistuseks. Neli aastat tagasi Brasiilias viis Messi argentiinlased tiitli lävele, kuid finaalis tuli alla vanduda Saksamaale. Maradonaga samale pulgale tõusmiseks vajab Messi aga MM-tiitlit.

Eriti õnnetu lugu ongi viimasel ajal Messi ja penaltitega. Viimasest kümnest 11 m karistuslöögist on ta eksinud koguni pooltel. Viimasest seitsmest aga koguni neljal. Praegu siiski ei paista, et keegi julgeks Argentina koondises Messilt penalti löömise õiguse ära võtta. Samasuguses olukorras ei julgeks keegi seda tõenäoliselt teha ka Portugali koondises Crsitiano Ronaldoga. Samas tuleb tõdeda, et Ronaldo on viimasel ajal penaltite löömises olnud Messist ikkagi tunduvalt kindlam.

Argentina avamäng näitaski selgelt ära, et Argentina poolehoidjate hirmudel on alust. Koondis ei ole nii hea nagu loodetakse ja kui Messil ei ole parim päev, siis võib nutt tulla päris kiirelt. Palju eksimisruumi Argentinal enam ei ole, kuna alagrupis ootavad neid veel Horvaatia ja Nigeeria. Eelduste kohaselt ei ole kumbki Islandist nõrgem.

Pingekoorem Messi õlgadel aga aina kasvab.