Euroopasse tulid kaks MM-tiitlit järjest aastatel 1934. ja 1938., kui kaks korda järjest võidutses Itaalia. Lõuna-Ameerikasse on mitu tiitlit järjest läinud ainult ühe korra – 1958. ja seejärel 1962. aastal triumfeeris Brasiilia. Viimati nimetatud korrast algaski vennalik tiitlite jagamine.

Viimasel kolmel finaalturniiril on läinud jäme ots aga eurooplaste kätte. Viimasest kuuest finalistist koguni viis on tulnud Euroopast. 2006. aastal alistas Itaalia esikohamängus Prantsusmaa, 2010. aastal mängis Hispaania üle Hollandi ja 2014. aastal seljatas Saksamaa Argentina.

Kes võiksid sel korral eurooplaste võimutsemise lõpetada? Siinkohal ei tule eriliselt pead murda. Sisuliselt on ju kaks võimalust ning loomulikult on nendeks koondisteks Brasiilia ja Argentina. Seejuures tuleb tõdeda, et mõlemal meeskonnal on küllaltki korralikud võimalused.

Neljapäeval avapaugu saava turniiri eel peetakse üldse kõige suuremaks soosikuks just Brasiiliat. Ainus viiekordne maailmameister ja viimati 2002. aastal triumfini jõudnud brasiillaste koosseis teeb sel korral kõigile silmad ette. Ühtegi nõrka liini neil tegelikult ei ole. Ja aina enam tundub, et nende suurim staar Neymar on MM-iks imelises hoos. Üha tihedamini tuleb silme ette võrdlus just 2002. aastaga, kus vigastusest taastunud Ronaldo tüüris imelise mänguga Brasiilia MM-tiitlini.

Kui Brasiilia lööb sel korral ühtsusega, siis Argentina loodab peamiselt ikkagi Lionel Messile. 24. juunil 31-aastaseks saava Messi jaoks on algav MM viimane suurturniir. Seega on klubijalgpallis kõiki tiitleid mitmekordselt võitnud Messi jaoks tegemist viimase võimalusega võita midagi suurt ka koondisega. Seega on Argentinaga seoses kõigi huulil küsimus, kas Messi suudab teha midagi sarnast nagu tema kuulus kaasmaalane Diego Maradona 1986. aastal ehk viia mitte just kõige talendikama ja ühtlasema koondise MM-tiitlini.

Kas keegi võiks lisaks Brasiiliale ja Argentinale kõigutada Euroopa trooni? Järgmiste variantidena kerkivad esile kahekordne maailmameister Uruguay ja Kolumbia. Mõlemal on head koosseisud ja lootused korralikuks turniiriks, kuid nende triumf kuuluks juba väiksemat sorti imede valdkonda.