Nagu elu on näidanud, siis kiputakse iga mängu järel taaskord Messit ja Ronaldot omavahel võrdlema. Vajadusel visatakse sekka ka Neymar. MM-i avamäng oli kindlasti parim Ronaldol, kuid suures plaanis ei maksa see ju tegelikult midagi. Maailmameistrivõistlustel on vaja teha seitse head mängu, et võita lõpuks ihaldatud MM-tiitel.

Siiski on avalik arvamus karm ja võrdlusi tehakse ikka iga mängu järel. Mismoodi avalikkus, siis reageerinud on? Ronaldo kõmmutas avavoorus Hispaania võrku kolm palli ja portugallane on praegu justkui jumala staatuses.

Messil jäi kohtumises Islandiga penalti realiseerimata. Seega kehastab Messi praegu justkui saamatut meest, kellelt tuleks penalti löömise õigus üldse ära võtta.

Neymar ei suutnud samas Šveitsi vastu suurt millegagi hakkama saada. Nagu üldiselt tõdeti, siis Neymar ei ilmunud lihtsalt kohale. Millele sellisel juhul keskenduda? Kuna Neymaril oli uus soeng, siis Brasiilia meedias sai lisaks koondisele hävitava hinnangu ka nende ründestaari edevus. Neymari uus soeng oli ära toodud väga paljudel Brasiilia ajalehtede esikaantel. Nagu sambamaal tõdeti, siis uute soengute skoor on praeguseks 10, kuid Neymari enda saldo ümmargune 0.

Mida sellest kõigest järeldada võib? Kokkuvõte on iseenesest lihtne. Kui tegemist on maailma absoluutse tippmängijaga, siis ei saa ta MM-il enda halba päeva lihtsalt lubada. Vastasel juhul on kriitikat kõik kohad täis. Ilmselgelt on Messil ja Neymaril potentsiaali rohkemaks. Eelkõige peaks turniiri käigus paremaks minema Neymar, kes praegu kogub alles mänguvormi.

Neymari soeng pakub Brasiilias kõvasti kõneainet ja selle üle visatakse nalja ka ajalehtede esikaantel.