Aga mängu iseloom oli selline, kus kõik sõltus Šveitsi mängust. Nad alustasid halvasti ja selle pealt sai Ecuador ka oma värava. Lisaks lõi selle 174 cm pikk ründaja Enner Valencia ja tegi seda peaga. Standardolukorrad peaks olema aga just Šveitsi tugevuseks. Esimene poolaeg oli šveitslastel paraku praaki täis.

Mängu otsustavam faas oli vaheajal Šveitsi koondise riietusruumis, kus treener Ottmar Hitzfeld tegi kindlasti väga kurja häält. Kohe teise poolaja algul oli näha, et väljakul on hoopis teine Šveitsi koondis.

Ka mäng oli haaravam ja nagu tihti juhtub sellise lõpuga, mis on ühele võistkonnale õnnelik ja teisele kõige hullem, mis olla saab. Mul oli Ecuadorist isegi kahju, sest terve mängu põhjal oli viik õiglane tulemus.

Kokkuvõttes sai 2:1 võidu puhul määravaks Ottmar Hitzfeldi tarkus. Õiged vahetused ja sõnum, mis ta meeskonnale poolajal edasi andis, tõid murrangu. Eks treener äratas riietusruumis mehed üles, sest edasi mängisid nad juba valiksarjas näidatud mängu. Ta pigistas meestest ikkagi maksimumi välja.

Ecuadori meeskond mängis oma võimete piiril ja nad lõid ka värava. Pärast 1:0 juhtima asumist said Lõuna-Ameerika poisid keskenduda kaitsemängule. Usun, et nad oleks olnud viigiga rahul.

Ecuador oli kiirem võistkond, mehed olid väledamad ja Šveitsi mehed olid vastaste vasturünnakutega tihti hädas. Kokkuvõttes oli aga Šveits enesekindlam ja ei väristanud.

Ma usun, et kuigi esimesel poolajal polnud Šveitsi mäng kõige veenvam, saavad nad alagrupist edasi. Meeskonnal on selleks võimed olemas, et natuke kaugemale jõuda. Selleks tuleb neil mängida nii nagu teisel poolajal ja peab vältima vigu.