Kastanid tõi tulest välja vanameister Didier Drogba, kes juba 3. minutil inglased juhtima viis. Teise värava eest hoolitses Ramires, kes Drogba söödu väravasse lõi ning Elevandiluuranniku jalgpallilegend vormistas lõppseisu teise poolaja keskel.

Esimene väike üllatus sündis G-alagrupis, kui FC Porto ei suutnud Zeniidi vastu enamat 0:0 viigist ning peab asjad kojusõiduks pakkima.

Mängudeõhtu kõiki väravaid saad vaadata SIIT!

Edasipääsejad:
E-alagrupist pääses koos Chelseaga edasi Leverkuseni Bayer.
F-alagrupist Arsenal ja Marseille.
G-alagrupist Apoel ja Zeniit.
H-alagrupist Barcelona ja AC Milan.

Kohtumised:

Chelsea 3:0 Valencia CF
Drogba 3',76'; Ramires 22'

Racing Genk 1:1 Bayer Leverkusen
Vossen 30' - Derdiyok 79'

Olympiacos 3:1 Arsenal
Djebbour 16', David Fuster 36', Modesto 89' - Benayoun 57'

Borussia Dortmund 2:3 Olympique Marseille
Błaszczykowski 23', Hummels 32' (p) - Remy 45', A. Ayew 85', Ďuriš 87',

FC Porto 0:0 Zenit St. Petersburg

APOEL Nicosia 0:2 Shakhtar Donetsk
Luiz Adriano 62', Seleznyov 78'

FC Barcelona 4:0 BATE Borisov
Sergi Roberto 35', Montoya 60', Pedro Rodríguez 63', 89'/strong>

Viktoria Plzen 2:2 AC Milan
Bystroň 89', Ďuriš 90' - Pato 47', Robinho 48'

--------------------------------------

Kohtumiste eel:

E-alagrupis mängivad Chelsea ja Valencia on hetkel mõlemad 8 punkti peal, juhib sakslaste Bayer (9 punkti), viimane on belglaste K.R.C. Genk (2). Londonis toimuva kohtumise võitjat ootab ees Meistrite liiga play-off turniir, kaotaja peab leppima Euroopa liigasse langemisega. Juhul, kui mängitakse 0:0 viiki ning Bayer ei kaota Genkile, pääseb edasi Chelsea. Väravatega viigi puhul jätkab turniiri Valencia.

Valencia-Chelsea tänavune esimene omavaheline kohtumine lõppes Hispaanias 1:1 viigiga. Just see võõrsil löödud värav Chelsea' väravateta viigi korral edasi viikski.

"Chelsea mängib kodus, kuid minu arvates pole nad favoriidid," ütles Valencia brasiillasest väravavaht Diego Alves Goal.com-ile. "Võimalused on 50-50. Mina olen igatahes Stamford Bridge'i heitluseks valmis. Chelsea hakkab rohkem ründama ning see on ka normaalne, kuid Valencia teab, kuidas selliseid situatsioone kontrollida."

"Chelsea pole sel hooajal olnud just kuigi järjekindel ning see loob meile suure võimaluse, kuid me teame siiski, et meid ootab ees 90 minutit rasket mängu. Tegin nende vastu Valencias hea esituse, aga teisipäevane matš on otsustav ning tuleb hoopis teistsugune," lisas väravavaht.

Edasipääsejad selguvad täna lõplikult veel F ja G-alagruppides. H-grupis, kus vastamisi lähevad FC Barcelona ja Borissovi BATE ning Plzeni Victoria ja AC Milan, on juba kõik selge - play-off'is jätkavad Barcelona ja Milan.