Roomlased tõmbas suuresti ribadeks suvel nende ridadest Liverpooli siirdunud Mohamed Salah, kes lõi juba avapoolajal kaks väravat ning lisas sellele teisel kolmveerandtunnil veel kaks väravasöötu. Lisaks egiptlasele said jala valgeks veel ka Sadio Mane ja Roberto Firmino - sealjuures lõi Firmino sarnaselt Salah'le kaks väravat ja andis söödu mõlemale egiptlase tabamusele.

Kui mäng tundus juba täiesti tehtud ning Liverpooli kontrolli all, ärkas ühtäkki Roma üles - 81. minutil realiseeris bosnialane Edin Džeko tabamuseks Liverpooli keskkaitsja Dejan Lovreni valearvestuse, neli minutit hiljem mängis oma kastis käega Liverpooli mees James Milner ning Diego Perotti realiseeris penalti. Kahe värava järel oli Romal veel mitu võimalust kaotusseisu vähendada, ent löögid pisut ebaõnnestusid ning šansse ei suudetud ära kasutada.

Avamängu 5:0 võit oleks Liverpooli juba sisuliselt pooleteise jalaga Kiievis peetavasse finaali saatnud, ent kolmeväravaline võit jätab kordusmänguks variandid õhku. Tuletame meelde: veerandfinaalis FC Barcelona vastu tuli Roma välja avamängu 1:3 kaotusseisust ning purjetas teise matši 3:0 võiduga nelja parema sekka. 3:0 võidust teises mängus piisaks neile ka järgmisel nädalal Liverpooli vastu.

Eesti koondise kapten Ragnar Klavan teenis samuti mänguaega, sekkudes platsile kohtumise üleminutitel.

Homme peetakse avamäng teises poolfinaalis, kus vastamisi on Müncheni Bayern ja Madridi Real.

Liverpool - Roma 5:2
36., 45+1. Mohamed Salah, 56. Sadio Mane, 61., 69. Roberto Firmino - 81. Edin Džeko, 85. pen. Diego Perotti