Väravatevaese avapoolaja järel Madridis sahises väravavõrk esimest korda 73. minutil, kui Giorgio Chielliniga värava ees maid jaganud Alvaro Morata peaga sihile jõudis. Kohtunik läks aga VAR-i vaatama ning otsustas, et Morata lükkas selles olukorras Chiellinit käega selga.

Viis minutit hiljem oli nahkkera taas Poola väravavahi Wojciech Szczesny selja taga, seekord määrustepäraselt. Skoori avas karistusalas õigel ajal õiges kohas seisnud Jose Maria Gimenez. 83. minutil vormistas Diego Godin karistuslöögi järgsest olukorrast Atletico 2:0 võidu.

Sakslasest peakohtunik Felix Zwayer jagas mitmeid kollaseid kaarte, mis nende omanikele korduskohtumist silmas pidades saatuslikuks said. Juba 8. minutil teenis ühe sellise Atletico kuumavereline ründaja Diego Costa ja avapoolaja lõpus kodumeeskonna ghanalasest poolkaitsja Thomas. 12. märtsil Torinos toimuv kordusmäng jääb vahele ka Juventuse vasakkaitsjal Alex Sandrol, kes patustas 55. minutil.

Manchester City pääses ehmatusega

Raheem Sterling lõi Manchester City 3:2 võiduvärava.

Manchester City alustas Gelsenkirchenis väga bravuurikalt ning pääses 18. minutil Schalke puurivahi ränga eksimuse järel juhtima - Ralf Fahrmann andis oma värava eest väga ebaõnnestunud söödu, mille David Silva vahelt lõikas ja Sergio Agürole lükkas, kellel polnud raske pall tühja väravasse saata.

Mäng võttis ootamatu pöörde 35. minutil, kui sakslaste kauglöök tabas karistusalas City kaitsja Nicolas Otamendi kätt ja lendas seejärel napilt väravast mööda. Kohtunik otsustas VAR-i abil penalti määrata, mille Nabil Bentaleb kindlalt realiseeris - 1:1.

Kulus vaid kümmekond minutit ning Schalke teenis Fernandinho tehtud vea järel juba teise penalti. Ka seekord oli Bentaleb kindlus ise ja viis sakslased 11 meetri karistuslöögist 2:1 juhtima. Arvestades, et kohtumise esimesel paarikümnel minutil oli palli valdamine koguni 74%-ga City kasuks ning pealelöögid inglastele 8:1, oli selline pööre väga ootamatu.

Teine poolaeg algas taas City domineerimisel, kuid 68. minutil sai Otamendi teise kollase kaardi ja jättis inglased vähemusse. Kui tundus, et mäng veeretatakse rahulikult lõpuni, sest Bundesligas alles 14. kohal asuv Schalke oli seisuga rahul, võttis matš uue pöörde - City tegi viimasel viiel minutit imet ning lõi kaks vastuseta väravat, kuisihile jõudsid Leroy Sane ja Raheem Sterling.