Bayern alustas Allianz Arenal hästi ja asus 28. minutil Joshua Kimmichi väravast juhtima. Reali kaitse karistati ära kontrarünnakuga - James Rodríguezi suurepärase söödu järel pääses Kimmich väravavahiga silmitsi ja saatis palli külmavereliselt võrku.

Kui juba tundus, et poolajavileks jääb tabloole 1:0, kõmmutas teine äärekaitsja, Marcelo 42. minutil viigivärava. Brasiillane saatis palli väravasse täpse kauglöögiga karistusala joonelt.

Teist poolaega alustas Bayern ründavalt, kuid Real karistas selle kontraga kiiresti ära. 57. minutil jõudis sihile vaheaja järel platsile vahetatud Marco Asensio, kes pääses puurivahiga üks-ühe vastu.

Mängu lõpus oli selgelt ründavamaks pooleks Bayern, ent viigiväravani neil jõuda ei õnnestunud. Korduskohtumise eel Hispaanias on nüüd selgeks favoriidiks Madridi Real.

Bayerni peatreeneri Jupp Heynckesi olukorra muudab veelgi keerulisemaks asjaolu, et tänase mängu avapoolajal pidid vigastuse tõttu platsilt lahkuma nii poolkaitsja Arjen Robben kui ülioluline keskkaitsja Jerome Boateng.

Teise poolfinaali avamängus võitis Liverpool teisipäeval kodus AS Romat 5:2. Kas tulemas on kahe viimase aasta võitja Reali ja Liverpooli vaheline finaal?

Mängu eel:

Euroopa tugevaimas klubisarjas mängitakse omavahel poolfinaalis seitsmendat korda. Mullu, kui madistati veerandfinaalis, võttis Real võõrsil 2:1 ja kodus 4:2 võidu, sillutades sellega teed klubi 12. Meistrite liiga tiitlile.

Real mängib poolfinaalis kaheksandat korda järjest (rekord), Bayern on viimase seitsme hooaja jooksul nelja hulka pääsenud kuuel korral.

Kõikidest omavahelistest play-off seeriatest on Real võitnud kuus ja Bayern viis. Poolfinaalide arvestuses juhib Saksamaa klubi aga 4:2. Viimased viis vastasseisu on kõik kaldunud Reali kasuks väravate vahega 13:4. Cristiano Ronaldo on viimases kolmes Bayerni vastu mängitud kohtumises löönud seitse väravat, kõikide osaletud kuue mängu peale on tal kirjas 9 tabamust.

Treenerid pildusid vastastikku viisakusi

Bayerni peatreener Jupp Heynkes, kes viis Madridi Reali 1998. aastal seitsmenda Euroopa meistrikarikani: "Mõned treenerid ei jõua kogu karjääri jooksul nii kaugele. Ma olen moodne mees - ma lähen sellistele mängudele vastu emotsioonideta. Mängu jooksul need kindlasti tulevad. Jalgpallifännide jaoks on see kindlasti spektaakel. Ma olen mänginud mõnede fantastiliste treenerite vastu nagu Johan Cruyff ja Marcelo Lippi. Ma olen Zinedine Zidane'i suur austaja ja naudin tõeliselt, kuidas Real tema käe all mängib."

Reali loots Zinedine Zidane: "Austan väga, mida Heynckes on Bayerni ja Realiga saavutanud. Saan tema komplimentidele ainult samaga vastata. Vajame suurt esitust. Bayern on suurepärane meeskond väga hea tiimivaimuga. Ma ei usu, et siin favoriiti on. Sellegipoolest pole mul kahtlustki, et oleme homseks mentaalselt 150 % valmis."

Lisaks Heynckesile leidub teisigi mehi, kes täna oma endise tööandja vastu astuma peavad. Kõige rohkem peaks vastast tundma James Rodriguez, kes suvel Realist kaheks aastaks Bayernisse laenule anti. Koos kolumblasega hakkab oma endist koduklubi kimbutama Arjen Robben, kes mängis Realis aastatel 2007-2009. Teisel pool väljakut võtab koha sisse Toni Kroos, kel hinge all 130 Bundesliga mängu ja 13 väravat Bayerni eest vahemikus 2007-2013.