Sarnaselt esimesele mängule pandi ka seekord tulevärk käima juba avapoolajal - Sadio Mane viis Liverpooli juba üheksandal minutil juhtima, ent kuus minutit hiljem suutis Roma eriti kummalisel kombel viigistada. Roomlaste tsenderduse järel üritas Liverpooli keskkaitsja Dejan Lovren palli puhtaks lüüa, ent virutas selle õnnetult James Milnerile otse näkku, kust see tragikoomilisel kombel väravasse põrkas.

Ebaõnn ei viinud Liverpooli rivist välja ning juba kümmekond minutit hiljem sahistati võrku taas teisel pool platsi - seekord oli skooritegijaks Georginio Wijnaldum, kes saatis palli võrku nurgalöögi järel Roma kastis tekkinud segadusest.

52. minutil suutis Roma seisu taas viigistada, kui Edin Džeko torkas väravasse puurivahi tõrjest tagasi põrkanud palli. Kuigi ka ülejäänud kohtumine kulges pigem Roma taktikepi all, ei suudetud seisu tõeliselt pinevaks teha - Radja Nainggolani vähendas 86. minutil kaotusseisu kaheväravaliseks ning seejärel neljandal üleminutil penaltist ka üheväravaliseks - ent kohe selle järel kõlas ka lõpuvile.

Penalti põhjustas sealjuures just kümmekond minutit varem vahetusest sekkunud Klavan, kelle käe vastu suutis Roma ründaja Cengiz Ünder palli karistusalas lüüa. Kuigi puude oli väga tahtmatu ning käsi oli loomulikus asendis, otsustas kohtunik selle eest penalti anda.

Sealjuures võib väita, et Roma jäi kohtunike eksimuste tõttu ilma koguni kahest penaltist - esmalt kukutas Liverpooli väravavaht Loris Karius kastis veaga Edin Džeko, ent enne seda määras abikohtunik ekslikult suluseisu; mõni aeg hiljem tõrjus Trent Alexander-Arnold kogemata käega Roma ründaja Patrick Schicki lähilöögi ning ka see olukord jäi vilemeestel märkamata.

Lõpuvile kuulutas Liverpooli suurt võitu ning esimest Meistrite liiga finaali pärast 2007. aastat, kui Milanile 1:2 alla jäädi. Sealjuures on Liverpool esimene Inglismaa meeskond viimase kuue aasta jooksul, kes Meistrite liigas nii kaugele jõudnud - viimati jõudis finaali Chelsea, kes 2012. aastal ihaldatud karika ka enda pea kohale tõstis.

Ühe saavutusega sai Liverpool veel hakkama - nimelt polnud ükski meeskond tänavu varem Romale Meistrite liigas viie mängu jooksul Stadio Olimpicol suutnud väravat lüüa.

26. mail Kiievis toimuvas finaalmatšis läheb Liverpool vastamisi Madridi Realiga, kes on Meistrite liiga kahekordne valitsev tšempion.