Ainsa Eesti mängijana oli varasemalt Meistrite liiga põhiturniiril väljakule pääsenud just Klavan, kui ta sai alla kümne minuti mänguaega 2009. aasta sügisel AZ Alkmaari särgis. Toona kohtumise lõpus vahetusest sekkunud eestlane teenis mänguminuteid matšis Liege Standardi vastu.

Tagasi aga seekordse mängu juurde. Liverpool oli avapoolajal Maribori kaitse murdmisega hädas ning esimese 45 minuti järel oli skoor 0:0. Liverpool vormistas võidu teisel poolajal, kui 49. minutil lõi värava Mohamed Salah, 64. minutil tegi skoori Emre Can ning 90. minutil vormistas lõppseisu vahetusest sekkunud Daniel Sturridge. Seejuures jättis James Milner 53. minutil realiseerimata penalti.

Tipphetked:

E-alagrupi teises kohtumises alistas Sevilla koduväljakul 2:1 Moskva Spartaki. Nelja vooru järel on Liverpoolil alagrupi liidrina 8 punkti. Sevillal on 7, Spartakil 5 ning Mariboril 1 punkt.

Kolmapäevastes põnevusmängudes teenisid võidu Inglismaa klubid: Manchester City alistas võõrsil 4:2 Napoli, Tottenham oli koduväljakul 3:1 parem Madridi Realist.

Kolmapäevaste mängude tulemused:

E-alagrupp
Sevilla – Moskva Spartak 2:1
Liverpool – Maribor 3:0
Tabeliseis: 1. Liverpool 8 punkti, 2. Sevilla 7, 3. Moskva Spartak 5, 4. Maribor 1.

F-alagrupp
Napoli – Manchester City 2:4
Donetski Šahtar – Feyenoord 3:1
Tabeliseis: 1. Manchester City 12, 3. Donetski Šahtar 9, 3. Napoli 3, 4. Feyenoord 0.

G-alagrupp
FC Porto – RB Leipzig 3:1
Istanbuli Besiktas – AS Monaco 1:1
Tabeliseis: 1. Besiktas 10 punkti, 2. FC Porto 6, 3. RB Leipzig 4, 4. AS Monaco 2.

H-alagrupp
Dortmundi Borussia – APOEL 1:1
Tottenham – Madridi Real 3:1
Tabeliseis: 1. Tottenham 10 punkti, 2. Madridi Real 7, 3. Dortmundi Borussia 2, 4. APOEL 2.

Enne mänge:

Liverpooli peatreener Jürgen Klopp vihjas eile selgelt, et nädalavahetusel Huddersfield Towniga ootamatult platsile pääsenud Eesti koondise kapteniga võib arvestada ka täna, kui võõrustatakse Sloveenia klubi Maribori.

Klavani klubisisest konkurenti Dejan Lovreni vaevab vigastus. Sakslane ütles, et kui Lovren mängueelsel päeval ei treeni, jääb ta ka mängupäeval kõrvaltvaatajaks. Ei treeninud. Näis, kas Klopp peab sõna.

Liverpool juhib hetkel Meistrite liiga alagruppi viie punktiga. Kolmest mängust vaid ühe viigipunkti kogunud Maribor jäi eelmises mänguvoorus oma koduväljakul Liverpoolile alla koguni 0:7. Maribori lootused edasipääsule kustuvad, kui nad kaotavad ja Moskva Spartak (5 punkti) võidab Sevillat (4).

Valitsev meister Madridi Real (7) külastab täna Londonit. Eelmises voorus mängisid Real ja Tottenham (7) 1:1 viiki. Võidu korral võib üks meeskondadest täna juba play-off'i pääsu kindlustada, nagu seda tegid eile PSG ja Bayern, sest Dortmundi Borussia Ja APOEL on vaid ühe punkti peal.

Napolis tuleb Manchester Cityl edasi pääsemiseks vältida kaotust. Hetkel on nad F-alagrupi liidrid 9 silmaga, järgnevad Donetski Šahtar (6), Napoli (3) ja Feyenoord (0).

G-grupis võib täna õhtuks kergemalt hingata Türgi klubi Besiktas (9). Selleks tuleb neil kodus Monacot (1) võita. Viigist piisab, kui Leipzig (4) alistab võõrsil Porto (3).

Tänased mängud:

Kell 19

Besiktas - Monaco

Kell 21.45

Dortmund - APOEL
Porto - Leipzig
Liverpool - Maribor
Napoli - Manchester City
Sevilla - Moskva Spartak
Donetski Šahtar - Feyenoord
Tottenham - Madridi Real

Delfi toob jalgpalliõhtu tähtsamad sündmused lugejateni otseblogi vahendusel.