Chelsea ja Barcelona vastasseisus, mida kutsutakse lausa "Euroopa El Clasicoks", tõusis külaliste kangelaseks Lionel Messi, kes pääses negatiivsest statistikast. Nimelt oli argentiinlane enne tänast Chelsea vastu platsil olnud kaheksas kohtumises 655 minuti jagu, kuid värav oli tal nende vastu siiani löömata. Viimati, kui Chelseaga 2012. aasta poolfinaalis kohtuti, lõi Messi penalti latti ning luhtas sellega Barcelona võimaluse finaali jõuda.

Täna parandas aga Messi oma varasemad altminekud ning päästis 75. minuti väravaga Barcelonale 1:1 viigi. Kuraditosin minutit varem oli Willian Chelsea juhtvärava löönud. Kuna sama brasiillane oli avapoolajal kahel korral posti löönud, on viik inglaste jaoks kindlasti pettumus.

Teises paaris Bayerni ja Besiktase vahel muutus olukord külaliste jaoks ülikeerukaks juba veerandtunnise mängu järel, kui Domagoj Vida sai punase ja jättis türklased vähemusse. Sakslased kasutasid hea võimaluse ära ja lustisid lausa viie väravaga. Kahel korral tegid skoori Thomas Müller ja Robert Lewandowski, ühe tabamuse lisas Kingsley Coman. Mängude tähtsamaid väravaid näeb alltoodud blogist.

Mängu eelvaade:

UEFA kodulehel on välja toodud, et Messi on Euroopas mänginud 37 erineva klubi vastu 16 riigist. Lisaks Chelseale on tal veel raskusi olnud kuue meeskonna vastu skoorimisel: Madridi Atletico, Benfica, Milano Inter, Liverpool, Kaasani Rubin ja Udinese.

Chelsea ja Barcelona on omavahel eurosarjades kohtunud 15 korral. Esimene mäng jääb aastasse 1966., viimane 2012. Ühtegi nendevahelist finaali ajalugu ei mäleta, kuid neli viimast lahingut on peetud poolfinaalides. Kokku on viis korda lepitud viiki, viis võitu on saanud Chelsea ja viis võitu Barcelona.

Ammu pole eurosarjas võrku sahistanud ka Luis Suarez, kes on Meistrite liigas kuival olnud tervelt 791 minutit. Viimati sai ta palli võrku 2017. aasta märtsis PSG vastu.