Terve mängu vältel pidevalt juhtus.

Barca peatreener Luis Enrique oli sunnitud juba avapoolajal tegema kaks vahetust, sest Jordi Alba ja Gerard Pique said viga. Väikese lohutusena lõi Messi avapoolajal ühe värava, ehkki mängupildi järgi võinuks tablool olla pigem viik. Messi sai kingituse 17. minutil, kui kaitsja oma kastis ootamatult libises ja argentiinlane oli välgu kiirusel palli juures.

53. minutil lasi katastroofilise eksimuse läbi endine Barca ja praegune City väravavaht Claudio Bravo. Läks kastist välja jalaga palli mängima, andis lohaka söödu, mille võttis vahelt Suarez ja siis pani uruguaylase löögile väljaspool kasti käed ette. Otseloomulikult tähendas see punast kaarti ja vähemusse jäämist. Messi lõi 61. ja 69. minutil veel kaks kolli ning vormistas Meistrite liigas omas seitsmenda kübaratriki.

Mängule pani 89. minutil punkti Neymar, kes oli paar minutit varem jätnud sisse löömata penalti. Ah jaa, 74. minutil jäi ka Barcelona kümnekesi, sest mõne minutilise vahega võttis kaks kollast kaarti Pique asemel väljakule tulnud keskkaitsja Jeremy Mathieu.

Eelinfo:

Manchester City on juba teine meeskond, kellega Pep Guardiola läheb oma vana, Barcelona meeskonna juurde. 2015. aastal Müncheni Bayerniga tuli naasta 0:3 kaotusega.

Barcelona ja City on tänase mängu eel C-alagrupi liidrid - kahe vooru järel on neil vastavalt 6 ja 4 punkti.

Kui Barcelonas nelja hooaja jooksul koguni 14 trofeed võitnud Guardiolalt küsiti pressikonverentsil Lionel Messi kohta, vastas hispaanlane: "Ma ei tea, mis korraldusi ma peaksin oma mängijatele andma, et sellist talenti kontrollida. 90 minutit on pikk aeg. Nad ei pea looma palju võimalusi, et väravani jõuda. See mäng on meile suureks testiks. Saame teada, milline on meie tase maailma parima meeskonnaga võrreldes."

Guardiola ostis suvel Citysse endise Barca mehe Claudio Bravo, kuid rohkem Hispaania tippklubi mängijaid ta lähiajal klubiga liitumas ei näe. "Kui rääkida sellest suvest, siis ma ei helistanud kordagi Messile. Ei helistanud Neymarile, Luis Suarezile, Busquetsile, Iniestale. Ma ei helistanud kellelegi," tunnistas Guardiola.

Tänased mängud: (poolaja tulemus)

A-alagrupp:

Arsenal - Ludogorets 6:0 (2:0)
Paris Saint Germain - Basel 3:0 (1:0)

Tabeliseis: PSG ja Arsenal 7 punkti, Ludogorets ja Basel 1.

B-alagrupp:

Napoli - Besiktas 2:3 (1:2)
Kiievi Dinamo - Benfica 0:2 (0:1)

Tabel: Napoli 6, Besiktas 5, Benfica 4, Dinamo 1.

C-alagrupp:

Glasgow Celtic - Mönchengladbachi Borussia 0:2 (0:0)
Barcelona - Manchester City 4:0 (1:0)

Tabel: Barcelona 9, Manchester City 4, Borussia 3, Celtic 1.

D-alagrupp:

Rostov - Madridi Atletico 0:1 (0:0)
Müncheni Bayern - PSV 4:1 (2:1)

Tabel: Atletico 9, Bayern 6, PSV ja Rostov 1.