Inglise meedia on tõstatanud küsimuse, kas ja kuidas egiptlane Mohamed Salah, sakslane Emre Can ja senegallane Sadio Mane neil päevil ramadaani, mil paastuda tuleb koidust loojanguni, peavad.

Kiievis loojub päike sel päeval veidi enne kella 21 ehk umbes 50 minutit enne finaalmatši avavilet.

Teatud juhtudel võivad moslemid endale mööndusi lubada, näiteks teha "patupäevad" tasa vahetult enne järgmise ramadaani algust.

Sadio Mane on ühes varasemas intervjuus 2016. aastal tunnistanud, et usk on tema jaoks väga tähtis asi ning ta on kõiki reegleid ja kombeid alati piinliku täpsusega järginud.

Salah tunnistas kord Chelseas mängimise ajal, kui ramadaan langes hooajaeelse ettevalmistusperioodi peale, et tal oli raske paastust kinni pidada, kuid tegi seda siiski.

"Ramadaan oli minu jaoks keeruline, sest mul oli iga päev kaks trenni, ilm oli kuum ja ma mängisin iga päev. Ma ei saanud isegi kuni 21.30-ni vett juua. Energiatase oli teiseks trenniks madal, aga see (paastumine) tähendab mulle palju, seega ma olen õnnelik ja tunnen end hästi," rääkis ta Chelsea kodulehele.

Liverpooli kaitsja Alberto Moreno mainis hiljuti Hispaania meediale naljaga pooleks, et tunneb Salah'le kaasa. "Ma arvan, et Salah annab endast treeningutel ainult 20 protsenti, sest ta kardab end vigastada. Nüüd, kui ramadaan algab, söön ja joon ma tema eest - seda võin ma teha!" naljatles hispaanlane.

Ramadaan on igal aastal erineval ajal, sõltudes kuufaasist. Igal järgneval aastal algab see kümme päeva varem kui eelmisel. Fakt, et iga 32,58 aasta järel jõuab ramadaan täpselt samasse kohta Gregoriuse kalendris, tagab selle, et kogu maailma moslemid on 32,58 aasta jooksul täpselt sama arvu tunde paastunud.

Madridi Realis on moslemid Prantsuse ründaja Karim Benzema ja Maroko kaitsja Achraf Hakimi. Viimane on Meistrite liigas tänavu osalenud vaid kahes kohtumises.