Zidane tegi ootamatu otsuse teatavaks kõigest viis päeva pärast viimast Meistrite liiga tiitlit. 45-aastane Zidane võitis Reali peatreenerina üheksa erinevat trofeed. Kui Meistrite liiga võitis ta kõigil kolmel hooajal, siis Hispaania meistritiitel õnnestus võita ühel korral. Sel hooajal tuli Realil koduses liigas leppida alles kolmanda kohaga ning tegemist oli klubile suure pettumusega.
Zidane tegi klubi presidendile Florentino Perezile enda otsuse teatavaks kolmapäeval. “Ma armastan seda klubi ja presidenti,“ alustas Zidane pressikonverentsil. “Ta andis mulle esmalt võimaluse mängijana ja seejärel treenerina. Olen talle igavesti tänulik. Siiski vajab klubi muutust,“ teatas Zidane.

“Pärast Meistrite liiga võitmist oli tema otsus üllatuseks. See on kurb päev nii minu, fännide kui ka mängijate jaoks,“ sõnas seepeale Perez. “Ta teab, et tahsin teda nii mängija kui ka treenerina. Tahtsin, et ta jätkaks selles ametis igavesti. Tahtsin teda veenda jätkama. Tean, et see oli siiski tema lõplik otsus. Tahan talle meenutada, et see klubi on tema kodu ja perekond.“

“Ma arvan, et mängijad vajavad muutust. Pean neid tänama, kuna päeva lõpuks peavad ju nemad väljakul võitlema ning Realis on väga kõrged nõudmised. Tahame alati rohkemat. Ma ei oleks osanud nendelt mängijatelt rohkem tahta. Mängijad juba teavad minu otsust. Ma ei ole kõikidega individuaalselt rääkinud, kuid olen kõikidele saatnud sõnumi,“ lisas Zidane.

Zidane tunnistas, et uueks hooajaks võtab ta aja maha. Prantsusmaa jalgpallilegendi sõnul ei otsi ta hetkel endale uut klubi. “Ma ei hakka praegu kedagi teist juhendama,“ lisas ta.

Uue peatreeneri osas ei ole Realil kohe uudiseid varnast võtta.

Mängijana Cannes'i, Bordeaux, Torino Juventuse ja Reali ridu esindanud Zidane asus peatreenerina esmalt ametisse 2014. aastal, kui temast sai Reali duubli ehk Real Madrid Castilla meeskonna loots. 2016. aasta jaanuaris võttis ta Rafael Benitezelt üle aga esindusmeeskonna tüürimise. Hooajal 2013/14 oli ta Carlo Ancelotti kõrval Reali abitreeneriks.