Jürgen Kloppi hoolealused olid küll avamängu Villarrealile 0:1 kaotanud, aga täna näidati koduplatsil head minekut ja juba 7. minutil asus Liverpool Bruno Soriano õnnetu omavärava abil juhtima.

Kui 1:0 seis toonuks veel lisaaja, astuti poole jalaga finaali 63. minutil, kui väravavahiga silmitsi olles hoidis külma närvi Daniel Sturridge, kes palli postipõrkest võrku saatis ja Anfieldi joovastuse äärele tõstis. Lõplikult otsustati asjad 81. minutil, kui Roberto Firmino hea läbimurde järel tegi värava eest skoori Adam Lallana. Seega pääses Liverpool koondskooriga 3:1 finaali.

Seal tuleb neil kohtuda tiitlikaitsja Sevillaga, kes alistas täna 3:1 Donetski Šahtari. Kokkuvõttes oli Hispaania tiim Ukraina mullusest hõbedameeskonnast üle 5:3. Viimasel kahel hooajal Euroopa liiga meistriks kroonitud Sevillal tuleb suuresti tänada oma tipuründajat Kevin Gameirot, kes kahe mängu peale kokku kolm väravat lõi.

Sevilla - Liverpooli vaheline finaal peetakse 18. mail. Lisaks võitjakarikale on seal mängus ka pilet Meistrite liigasse.

RESULTS:
Glory for Liverpool and Sevilla!#UEL pic.twitter.com/eCjPwNlFL9
— UEFA Europa League (@EuropaLeague) 5 May 2016