Pärast Meistrite liiga alagrupiturniiri ja enne esmaspäevast loosimist elab jalgpallipublik tavapärases ootuses. Tõsiusksed fännid hoiavad pöidlaid, et lemmikule ei satuks vastu just see kõige hirmsam koletis, erapooletud vutisõbrad aga ihalevad nimelt superpaare.

Anname kiirülevaate sellest, millised trumpkaardid on enne veebruarikuise play-off’i algust kaardipakkidesse jäänud.

Esmalt peamine: ükski tõeline saurus end 16 parema ukse taha ei kolistanud. Ilmselt võimekaim langenu on Tottenham – meeskond, kes nii Inglise kui ka eurosarjades nihkub tippudele aina lähemale, aga midagi on seni veel puudu jäänud.

4 klubi on ainsana 1/8-finaalis Hispaanial. Kolmega järgnevad Inglismaa ja Saksamaa.

Kuna suured püsivad konkurentsis, võib mürki võtta, et loosiratas täidab erapooletute vaatajate unistuse. Surmapaari(de) moodustumise tõenäosust suurendab tõsiasi, et kõik soosikud ei pääsenud alagrupist edasi sugugi esimesena. Nii jäi karikakaitsja Madridi Real teiseks Dortmundi Borussia järel ja Müncheni Bayern teise mulluse finalisti Madridi Atlético kannul. Samuti on madalamas loosiurnis Pariisi Saint-Germain ja Manchester City, aga ka Euroopa liiga kolme viimase aasta võitja Sevilla.

Esikoha saanutest on unistuste vastane küllap Leicester City. Ehkki mullu tehti Inglismaa meistriks tulles imet ja ka Meistrite liiga alagrupp läbiti nüüd kindlalt, näitab tänavune käekäik Premier League’is (13 punkti 14 mängust ja 16. koht) selgelt meeskonna haavatavust.

Kes võivad kohtuda?

Loosimisel kehtib kaks välistavat reeglit: omavahel ei tohi kokku minna samade riikide ega äsja alagrupis vastamisi olnud klubid.

See tähendab, et võimalikud paarid on näiteks Barcelona – Bayern, Juventus – Manchester City ja Arsenal – Real (või taas Arsenal – Bayern), kuid samuti Leicester – Leverkusen või Monaco – Porto.

Viimatine mängudevoor tõi ka kaks vastandlikku rekordit. Dortmundi Borussiast sai Meistrite liiga ühe hooaja alagrupiturniiri resultatiivseim meeskond (21 väravat), Moskva CSKA väravavaht Igor Akinfejev aga pikendas juba 39-mänguliseks seeria, kus ta on pidanud vähemalt ühe palli võrgust välja koukima.

Meistrite liiga

Alagruppide lõppseisud

A: Arsenal 14, PSG 12, Ludogorets 3, Basel 2

B: Napoli 11, Benfica 8, Beşiktaş 7, Kiievi Dinamo 5

C: Barcelona 15, Manchester City 9, Mönchengladbach 5, Celtic 3

D: Atlético 15, Bayern 12, Rostov 5, PSV 2

E: Monaco 11, Leverkusen 10, Tottenham 7, CSKA 3

F: Dortmund 14, Real 12, Legia 4, Sporting 3

G: Leicester 13, Porto 11, Kopenhaagen 9, Brügge 0

H: Juventus 14, Sevilla 11, Lyon 8, Zagrebi Dinamo 0