"Neile tuleb määrata mängukeeld. Ma ei näe varianti, kuidas nad muidu sellest õppida saaksid," ütles Rose Sky Sportsi vahendusel.

Inglismaa võitis Krusevacis toimunud kohtumise 1:0 ning kindlustas kokkuvõttes 2:0 võiduga koha järgmise aasta EM-il Iisraelis. Pärast kohtumist puhkes aga mängijate ja ametnike vahel kaklus.

Rose, kes sai pärast lõpuvilet palli eemale löömise eest piunase kaardi, ütles, et teda mõnitati kogu õhtu ning solvangutega tehti algust juba enne matši pihta hakkamist.

"Ahvihäälitsused hakkasid pihta kohe, kui me soojendusele tulime. Küsisin ka teistelt, kas nad kuulevad seda ja nad ütlesid, et kuulevad. Teisel poolajal olid häälitsused veel valjemad. Kui läksin teisel poolajal palli audist sisse viskama, tabas mind üks kivi pähe. Ning iga kord kui ma palli puutusin, tegid nad jälle ahvihääli," rääkis Rose.

Inglsimaa jalgpalliliit on juhtunuga seoses esitanud UEFA-le ka ametliku protesti.

Serbia on varemgi rassismi ja vägivallatsemise eest karistada saanud. Pärast Genovas toimunud kohtumist Itaaliaga, kus fännide märatsemise tõttu matš pooleli jäeti, pidid nad ühe valikmängu pidama kodus kinniste uste taga.