Eelmisel hooajal esimese Soome klubina Euroopa liiga alagrupiturniirile murdnud HJK on väärt minekut näitamas ka tänavu ning lätlaste Ventspilsi alistamise järel tehti suur samm sarnase edu kordamisele ka nüüd, kui vastased koduteele väärtusliku võõrsilväravata saadeti.

Kuigi Kasahstani kõrgliigas hetkel Nõmme Kalju eurovastase Aktobe järel 3. kohta hoidev Astana oli 90 minuti jooksul aktiivsem ning üritavam pool, hoidsid meie põhjanaabrid kasahhe enda väravast suuremas osas ohutul kaugusel ning nüüd saavad nad nädala pärast ligi 4000 kilomeetri kaugusel peetavale võõrsilmängule minna teadmisega, et igale nende Kasahstanis löödud väravale peaks Astana vastama juba kahega.

Kui HJK reis Kasahstani ka edukaks osutub, oleksid nad endale ühtlasi kindlustanud pääsme Euroopa liiga alagrupiturniiril. Saadaks soomlasi edu ka play-offis, oleks pileti hind veelgi kallim ning seeläbi saaks sügisest laevasõidu kaugusel näha juba tõelisi maailmanimesid (HJK on korra end 1998-99 hooajal juba ka Meistrite liiga alagrupiturniirile murdnud - toim.). Suurklubi saab Helsingis näha tegelikult juba ka varem, sest kahe Euroopa liiga mängu vahel võõrustab HJK laupäeval Helsingi Olümpiastaadionil Liverpooli.

Tulemused:
HJK (Soome) - FC Astana (Kasahstan) 0:0

Salzburg (Austria) - Malmö FF (Rootsi) 2:0
51. Ulmer, 89. pen. Hinteregger

Bukaresti Steaua (Rumeenia) - Partizan (Serbia) 1:1
81. Varela - 62. Vulicevic

Celtic (Šotimaa) - Qarabag (Aserbaidžaan) 1:0
82. Boyata

Poznani Lech (Poola) - Basel (Šveits) 1:3
36. Thomalla - 34. Lang, 77. Janko, 90+2. Calla
Realiseerimata penalti: 67. Gashi (Basel)
Eemaldamised: 66. Kedziora - 90+3. Xhaka

Viini Rapid (Austria) - Amsterdami Ajax (Holland) 2:2
48. Kainz, 76. Beric - 25.,43. Klaassen
Eemaldamine: 59. Schwab (Rapid)