Teist aastat järjest play-offis vastamisi asunud Pariisi Saint-Germain ning Londoni Chelsea mängisid Prantsusmaal 1:1 viiki.

Chelsea asus kohtumist 36. minutil Branislav Ivanovici väravast juhtima. Teisel poolajal mitmeid võimalusi omanud PSG viigistas 54. minutil Edison Cavani tabamusest.

Donetski Šahtar hoidis kodus värava puhtana ning tegi kümne mehega jäänud Müncheni Bayerni vastu 0:0 viigi. Mängust lahkus kahe kollase kaardi tõttu 65. minutil oma sajanda Meistrite liiga kohtumise pidanud Xabi Alonso.

Mängu eel:

Klubid sattusid play-off'is loosi tahtel kokku teist hooaega järjest. 11 kuud tagasi võitis PSG kodus Ezequiel Lavezzi ja Javier Pastore väravatest ja David Luizi omaväravast 3:1, kordusmatšis sai aga Chelsea 2:0 võidu. Otsustavaks sai avamängu Eden Hazardi penalti, mis viis tänu võõrsil löödud väravale edasi Chelsea.

Lauren Blanci hoolealused mängivad kodupubliku ees mitme olulise põhitegijata - vigastustega on väljas näiteks Serge Aurier, Yohan Cabaye ja Lucas. Kuid avavile kõlades keegi sellele vaevalt mõtleb, sest siis on kõikide PSG fännide pilgud paluvalt suunatud vaid Zlatan Ibrahimovicile, kes on täies elujõus ja kindlasti algrivistuses.

"Kõik tiimid toetuvad suuresti oma liidritele ning Zlatan Ibrahimovic on kahtlemata meie liider. Suurtes mängudes viivad just need suured mängijad tiimi kõrgemale tasemele. Vajame teda Chelsea vastu parimas vormis. Sama jutt käib Mourinhol mängijate kohta nagu Eden Hazard, kes võib igat vastast destabiliseerida," rääkis Blanc mängueelsel pressikonverentsil.

Teises tänases kaheksandikfinaali avamängus, kus kohtuvad Donetski Šahtar ja Müncheni Bayern, peaks favoriit selgem olema.

Jõudude vahekorra võtab hästi kokku Šahtari peatreeneri Mircea Lucescu avaldus: "Kui me Bayernit võidame ja järgmisse ringi pääseme, oleme me kangelased."

Ukraina klubi viimane ametlik võistlusmäng oli kümme nädalat tagasi, kui viimases Meistrite liiga alagrupimängus viigistati Portoga. Bayern seevastu lammutab koduliigas nii mis tolmab! Nädalavahetusel võeti suurim liigavõit pärast 1984. aastat, kui 8:0 saadi jagu Hamburgist.

Mõlemad mängud algavad kell 21.45. Delfi hoiab lugejaid kohtumiste käiguga kursis tekstipõhises otseülekandes.