Avamängu Inglismaal 3:5 kaotanud Monaco suutis koduväljakul Manchester City alistada 3:1 ja pääses edasi võõrsil löödud värava reegli põhjal. Madridi Atletico, kes oli võõrsil alistanud Leverkuseni Bayeri 4:2, tegi kodus pingevaba 0:0 viigi ja jõudis kolmanda Hispaania klubina veerandfinaali.

Monaco tegi unelmate alguse ja asus juba kaheksandal minutil noorukese Kylian Mbappe väravast juhtima. Edasipääsuks kaheväravalist edu vajanud prantslased jõudsid eesmärgini 28. minutil, mil Fabinho lõi seisuks 2:0. Sellise tulemusega esimene poolaeg ka lõppes.

Avapoolajal ääretult kahvatult mänginud (mitte ühtegi pealelööki!) Manchester City alustas teist mängupoolt võimsa survega ning see kandis vilja 71. minutil, kui Leroy Sane jõudis päästva väravani. Inglaste pidu jäi aga lühikeseks, sest kuus minutit hiljem tõusis Tiemoue Bakayoko karistuslöögi ajal kõige kõrgemale ja suunas palli peaga väravasse - 3:1. City küll surus lõpuminutitel, kuid Monaco pidas lõpuni vastu.

Veerandfinaalides on seega Hispaania klubid Atletico, Madridi Real ja Barcelona, sakslaste Müncheni Bayern ja Dortmundi Borussia, itaallaste Torino Juventus, inglaste Leicester City ja Monaco.

Väravad:
Kylian Mbappe - 1:0
Fabinho - 2:0
Leroy Sane - 2:1
Tiemoue Bakayoko - 3:1.