Meistrite liiga ajaloos oli tegemist alles kolmanda play-off'i seeriaga, kus meeskond suutis avamängu vähemalt kolmeväravalise edu maha mängida. Esmakordselt juhtus see hooajal 2003/04, kui AC Milan oli veerandfinaali avamängu võitnud Deportivo La Coruna vastu 4:1, kuid kaotas seejärel võõrsil 0:4.

Teistkordselt juhtus säärane asi eelmise hooaja kaheksandikfinaalis, kui Barcelona jäi esmalt PSG-le 0:4 alla, kuid võitis kordusmängu 6:1.

Barcelona seekordset krahhi analüüsiti loomulikult iga nurga alt ning eelkõige leiti, et süüdi on tiimi suurimad staarid Lionel Messi ja Luis Suarez.

“Barcelona ei ole lasknud endale eriti palju väravaid lüüa, kuid see tundub kummaline. Kui meeskonnal on kaks ründajat, kes kaitsemängu üldse ei panusta, siis võivadki väravad tulla,“ kritiseeris BT Spordi ekspert Michael Owen.

“Nad mängivad kaitses sisuliselt kaheksa väljakumängijaga kümne vastu. Ma ei ole kindel, et tipptasemel saab niimoodi mängida,“ viitas Owen tõsiasjale, et Barcelona suurimad staarid Messi ja Suarez ei panusta kaitsetöösse piisavalt.

“Võib ju vaielda, et AS Roma ei ole päris tippmeeskond. Samas on selge, et veelgi tugevamad meeskonnad kasutaksid sellist asja veelgi rohkem ära. Enam ei kasuta seda aga keegi, kuna Barcelona on konkurentsist väljas,“ lisas Owen.