Briti politsei on juba hoiatanud Inglise vutifänne, et neid võivad Moskvas ees oodata just spioon Sergei Skripali mürgitamisskandaalist tingitud ahistamised.

Arsenal võõrustab CSKA-d Londonis Emirates Stadium'il neljapeäval, 5. aprillil. Moskvas toimub korduskohtumine 12. aprillil.

Briti peaminister Theresa May on ametlikult süüdistanud Venemaad spioon Skripali ja tema tütre Julia mürgitamises närvigaasiga Salisburys 4. märtsil ning lubanud riigist välja saata 23 Vene diplomaati, keda süüdistatakse Ühendkuningriikide vastu spioneerimises. Ühe sanktsioonina korraldatakse Venemaa jalgpalli MM-ile poliitilise delegatsiooni boikott, kuid Inglismaa koondise osalemisele suurturniiril piiranguid seatud ei ole.

Briti sõjaväepolitsei tegeleb närvigaasirünnaku jälgedega Salisburys.

Sellegipoolest on Inglise jalgpalliliidus (FA) korraldatud juba istungeid MM-ist loobumise teemadel, kuna kardetakse mängijate ja fännide turvalisuse pärast.

Politsei ei soovita brittidel otseselt Venemaalt eemale hoida, kuid hoiatab turiste võimalike brittide vastu suunatud rünnakute ja ahistamiste eest. Muu hulgas soovitatakse hetkel üleval oleval tundlikul poliitilisel teemal avalikus kohas mitte sõna võtta.

Juhuslikult on Arsenali kodustaadion seotud ka eelmise Briti pinnal toimunud Vene mürgitamisjuhtumiga. Nimelt külastas endine KGB agent Andrei Lugovoi Arsenali ja CSKA matši 2006. aasta novembris just pärast seda, kui ta oli pannud surmavat polooniumi Briti salateenistuste kaastöötaja Aleksandr Litvinenko tee sisse. Seda radioaktiivset materjali leiti hiljem Emirates'i staadionilt.

Arsenali fännid võtavad Euroopa liiga loosi hetkel musta huumoriga, postitades sotisaalmeediasse sel teemal vaimukaid pilte ja videosi.