Nii sündmusterohke kohtumine tuleb kokku võtta pidepunktide kaudu - juhtus lihtsalt liiga palju.

  • Eelmisel nädalal võitis Minski meeskond avakohtumise üllatuslikult lausa 4:0 ning oli tänase kohtumise eel suur edasipääsusoosik. Seega oli Zenitil edasipääsulootuste elushoidmiseks tarvis hiigelsuurt võitu. (Seis enne tänast mängu kokkuvõttes: Dinamo 4, Zenit 0)
  • Tänase matši avapoolaeg kulges tühjade tribüünide ees Zeniti initsiatiivil, kuid midagi ei viidanud veel sellisele väravasajule, mis hiljem järgnes. Zenit suutis siiski ühe värava otse karistuslöögist ära lüüa. (Seis tänase kohtumise poolajal kahe mängu kokkuvõttes: Zenit 1, Dinamo 4)
  • 66. minutil lõi Christian Noboa 2:0 (taas otse karistuslöögist) ning Zenit hakkas lootusi juba hellitama, ent kuus minutit hiljem sai Peterburi mängija Leandro Paredes punase kaardi. (Seis kokkuvõttes 72. minutil: Zenit 2, Dinamo 4)
  • Siis juhtus aga Artjom Dzjuba. MM-finaalturniiril Venemaa koondise kangelaseks tõusnud Dzjuba tegi sama ka Zeniti ridades ning lõi värava nii 75. kui 78. minutil, viigistades mänguseisu ning viies matši lisaajale. (Seis kokkuvõttes normaalaja lõpus: Zenit 4, Dinamo 4)
  • Lisaaega alustas paremini Dinamo, kellel oli vaid ühte väravat vaja, et Zenit taas üliraskesse olukorda panna: UEFA sarjades järgitakse võõrsilvärava reeglit ka lisaajal, mis tähendab, et kui mõlemad meeskonnad löövad lisaajal näiteks ühe värava, läheb edasi võõrsilmeeskond. Minski meeskond suutiski 99. minutil skoori teha ning Zeniti taas surve alla panna. (Seis kokkuvõttes lisaaja esimese poolaja lõpus: Zenit 4, Dinamo 5)
  • Zenit otsustas aga mitte alla anda. 109. minutil löödi seis taas viigiliseks, aga edasipääsuks oli vaja enamat - ning taas astus püünele Artjom Dzjuba, kes realiseeris 115. minutil külmavereliselt penalti. (Seis kokkuvõttes 120. minutiks: Zenit 6, Dinamo 5)
  • Meeleheitlikult veel päästvat viigiväravat hankima asunud Dinamo lagunes seejärel aga sootuks ning lasi endale 120+2. ja 120+3. minutil veel kaks väravat lüüa! Mõlema autoriks oli Robert Mak - esmalt realiseeris ta Dzjuba teenitud penalti, palli lahti mängimise järel lahendas ta aga kümmekond sekundit hiljem üks-ühele olukorra. (Seis kokkuvõttes lõpuvile ajaks: Zenit 8, Dinamo 5!)

Zeniti kangelasena tõsteti lõpuks esile mõistagi Artjom Dzjubat, kes lõi ise kolm väravat ning tegi veel kahele otseselt eeltöö. Lisaks ei tasu unustada, et Zenit mängis alates 72. minutist vähemuses! Teise mängu võitis Peterburi meeskond lausa 8:1, lisaaja lausa 4:1, sealjuures löödi neli väravat sisuliselt viimase kümne minutiga.

Järgmises ja otsustavas ringis läheb Zenit kokku norralaste Moldega. Paari võitja teenib pääsme Euroopa liiga alagrupiturniirile.

Viimati suutis samas sarjas üks meeskond avamängu neljaväravalisest kaotusseisust välja tulla 1985. aastal, kui Madridi Real kaotas esimese mängu võõrsil Mönchengladbachile 1:5, ent võitis kordusmatši 4:0.

Kohtumise kokkuvõte visuaalselt: