Teatavasti võõrustab Ragnar Klavani koduklubi FC Augsburg homme Euroopa liiga 1/16-finaali avamängus Kloppi juhendatavat FC Liverpooli. Kohalike ajakirjanike sõnul esmakordselt pilgeni täitunud Augsburgi pressikonverentsi ruum puhkes kümmekonna minuti jooksul, mil Klopp laval oli, korduvalt naerma. Korduvalt muigas alati karismaatiline, heatujuline ja kätega vehkiv Klopp ka ise.

Eelmise hooaja järel Dortmundi Borussia Liverpooli vastu vahetanud treener tundis end ilmselgelt mõnusalt, kui kala vees. Ta vastas küsimustele pikalt, huvitavalt, leides ajakirjanikega esimesest sekundiks võrratu kontakti.

Vaid mõned nopped Kloppi jutust:

"Palusin õhtusöögiks kringli. Inglismaal on neid täiesti võimatu leida."

"Ma ei lahkunud tegelikult Saksamaalt. Käisin näiteks Oktoberfestil ja tundsin end seal endiselt võrratult. Mitmed mu pereliikmed jäid Saksamaale, mu nõbu elab isegi Augsburgis. Ma ei ole kuhugi läinud, olen endiselt siin. Lõuna-Saksamaa ja siinne stiil meeldib mulle ausalt öeldes eriti. Tunnen end siis väga hästi.""

"Saksakeelne Sky (telekanal) võib mulle endiselt esitada küsimusi inglise keeles kui soovib. Aga seejuures on oluline, et vastusest ei jäeta sõnumi seda kõige olulisemat sõnumit taas välja. Seega, pange kirja: ma ei tulnud siia võrdlema, kas Saksamaa klubid suhtuvad Euroopa liigasse Inglismaa omadest tõsisemalt."

"Markus Weinzierl on suurepärane treener ja teeb Augsburgiga suuri asju. Mängijana ta võib-olla nii hea ei olnud, vähemalt mulle tundub nii, näiteks endaga võrreldes."

* * *

Koos Kloppiga viibis pressikonverentsil Liverpooli Saksamaa koondislasest poolkaitsja Emre Can. Augsburgi vihavaevlase Müncheni Bayerni endine mängija rääkis vähe, aga sai ka korra ruumi kihama, kui ütles tõsisel ilmel: "Augsburg on hea meeskond. Mitte küll nii tugev kui Bayern, aga võib-olla teel sinnapoole."