Avakohtumise 3:0 võitnud Real oli eile lähedal sarnaste numbritega kaotusele, ent Henrikh Mkhitaryan luhtas teisel poolajal mitu kuldset võimalust ning mäng lisaajale ei läinud.

"Kõik mängud on sellises turniiri faasis väga rasked," sõnas Reali peatreener Carlo Ancelotti mängujärgsel pressikonverentsil. "Meil oli õnne, et poolfinaali pääsesime."

Ancelotti oli juba pärast avakohtumise võitu toonitanud, et edasipääseja selgub isegi 3:0 edu puhul alles Westfalenstadionil 65 000 Dortmundi poolehoidja ees.

"Meil oli suuri raskusi eriti just avapoolajal, mängu teisel poolajal saime juba paremini hakkama. Jalgpall on juba kord selline, et võime vahepeal hakata kingitusi ja vigu tegema, kaotades enesekindluse."

"(Iker) Casillas tegi fantastilisi tõrjeid olulistel hetkedel. Tema mäng oli väga hea," kiitis 54-aastane treener meeskonna kogenuimat mängijat.

Lisaks Realile tagas eile edasipääsu Londoni Chelsea, kes võitis kodus PSG-d 2:0 ja edenes poolfinaali tänu võõrsil löödud väravale. Kaks viimast poolfinalisti selguvad täna, mil 1:1 viigiseisust lähevad Saksamaal vastamisi Müncheni Bayern ja Manchester United ning Madridis Atletico ja Barcelona.