Euroopa jalgpallijuhtide jaoks algas Meistrite liiga ametlik osa reede õhtul kontserdiga La Scala ooperimajas.

Pohlak jätkab: "Oli näha, et õhtusöögi ajal jätkusid päeval hotellis alanud mitteametlikud arutelud eelkõige 14. septembril toimuvate presidendivalimiste üle. Minu päev lõppes ligi tunnise tiirutamisega ümber hotelli autole parkimiskohta otsides. Milano on ikkagi Milano ja kuigi suurlinnale omast närvilisust siin mingil põhjusel ei tunneta, on inimesi Meistrite Liiga finaali valguses linnas tõesti palju ja Eestist Sõrve poolsaarelt tulles esitad endale küsimuse, kuidas siin võimalik elada on."

Eesti vutijuht edasisest kavast: "Laupäeva hommik algas kohtumistega juba kell 7, teemad samad – jalgpalli ja UEFA tulevik ja neis küsimustes sai räägitud nii kõigi võimalike tulevaste presidendikandidaatide, UEFA tegevjuhtkonna kui ka vastvalitud FIFA presidendiga. Tähtis on, et kõik need vestlused toimusid mitte pelgalt poliitilises kontekstis, vaid omasid selgelt ka jalgpalli ja UEFA kui organisatsiooni arengu mõõdet ja seda nii lähi- kui kaugtulede valguses. Julgeksin väita, et kui kavandatu realiseerub, areneb jalgpall nii sisuliselt kui vormiliselt põnevatele teedele."

"Eestlastest põrkasin hotellis kokku kunagise Eesti koondise ja FC Flora fänni Malle Koidoga, kes kündmas oma vagu rahvusvahelisel jalgpallimaastikul."

Milano linnapildis annavad Pohlaku sõnul tooni Atletico särkides fännid.

"Fänne on linnas palju, kusjuures enam torkavad silma Atletico toetajad, aga võib ka olla, et Reali omadega pole minu teed lihtsalt ristunud, kuna liigun piiratud territooriumil. Tõsi, La Scala lähedal oleval festivaliala juures eile käisin, aga ka seal olid Atletico fännid suures ülekaalus. Huvitava vahelepõikena võib öelda, et olen näinud mitut Atletico fännigruppi, mis koosnevad inglisekeelsetest inimestest."

"Õhtuse mängu kohta liigub kolm versiooni. Esimese järgi lõppeb mäng 0:0, teise järgi võidab Atletico 1:0 ja kolmanda järgi võidab Real 2:0 või 3:0. Eeldatakse, et Zidane võib kohtumise alguses pakkuda mänguruumi Atleticole ja kui viimane seda vastu ei võta, võib esimene poolaeg tulla vägagi kinnine. Enamik, kellega suhelnud olen, toetavad Atleticot kui eeldatavat nõrgemat, Reali poolehoidjad kirjeldavad oma valikut vajadusega toetada atraktiivsema jalgpalli võidukäiku. Mõistagi kõnelen jalgpallifunktsionäride, mitte fännide hoiakust."

"Hotelli kõrvalmaja katusel olev termomeeter näitab +29 kraadi ja tundub olevat ideaalne ilm ühe varasuvise suure jalgpalliõhtu jaoks. Tahes-tahtmata olen oma kujutlustes vedanud paralleele augustikuise Tallinnaga augustis 2018 eeldusel, et meil õnnestub Superkarika korraldusõigus saada."