Seda, kui kalliks Hulk (Givanildo Vieira de Souza) Zeniidile maksma läks, ei ole täpselt teada, kuid spetsialistide sõnul on summa 55 miljonit eurot.

26-aastane Hulk hakkab kandma numbrit 29 Luciano Spalleti juhendatavas meeskonnas.

2008. aastal Portoga liitunud Hulk saavutas Portugali klubis nii mõndagi - ta aitas koduklubil võita nii kolm koduse liiga meistritiitlit kui ka kolm Portugali karikat ning kõige krooniks veel UEFA karika (uue nimega Euroopa liiga) 2011. aastal.

2009. aastal Brasiilia koondises debüüdi teinud Hulk on esindanud kodumaad nüüdseks kolmeteistkümnel korral. Koondise ridades on tema suurimaks saavutuseks hiljutine hõbemedal Londoni olümpiamängudelt.

Zeniidi pressiesindaja Dmitri Tsimmermani sõnul sõlmiti Hulkiga viieaastane leping.

Hulk, kes Portos lõi 99 mänguga 54 väravat, on kuulunud nüüdsest nelja riigi klubidesse - 2004. aastani kulges noore mängumehe karjäär kodumaal, siis siirdus mees aga neljaks aastaks Jaapanisse ning 2008. aastast mängis 180-sentimeetrine ründaja Portugalis.

Peterburi Zenit on valitsev Venemaa meister ning juhib ka juulis alanud uut liigahooaega, kuigi seitsme vooru järel on vahed veel väga väiksed. Zeniidi viimaste aastate suurimaks saavutuseks on Venemaa meistritiitlite kõrval 2008. aasta UEFA karikavõit.

Zeniidi rünnak on praegu üles ehitatud sisuliselt Vene koondise tuumikule, aga küllap leiab Hulk peagi end põhikoosseisus keskväljamaestro Roman Širokovi ja viimasel ajal ka üha enam söödumängust mõnu tundva Aleksandr Keržakovi kõrval.

Täna tegi Zenit teisegi ostu, kui soetas samuti Portugali klubist, seekord siiski Benficast, Belgia poolkaitsja Axel Witseli. Ka tema läks meeskonnale terve varanduse, 40 miljonit eurot maksma.