Tundub nagu igati korrektne ja õige otsus, eks? Tegelikult käitus kohtunik antud situatsioonis valesti ning saab hiljem oma inspektorilt hurjutada. Miks?

Võtmekohaks on antud juhul tõik, et pall läks pärast Carvajali "tõrjet" ikkagi väravasse ning seetõttu ei pannud Carvajal toime pahategu, mida reeglid kirjeldavad kui "vastasvõistkonnal värava või ilmse väravavõimaluse ärahoidmine, palli tahtlikult käega mängides". Carvajal ei hoidnud ju väravavõimalust ära - pall läks tema katsest hoolimata ikkagi väravasse.

Kohtuniku pani halba olukorda tõsiasi, et ta puhus vilet kohe pärast seda, kui nägi Carvajali käega mängimist - oleks ta sekund-poolteist oodanud (või vile väga pikaks puhunud, kui nägi, et pall võib väravajoone ületada), oleks ta võinud värava rahulikult ära lugeda ja vajadust penaltit määrata poleks üldse tekkinudki. Samuti oleks saanud Carvajali mängu jätta ning talle vaid kollase kaardi anda.

Vilemehe õnneks tundub, et tema veale ei pööratud erilist tähelepanu - enda väljakule jätmist ei taibanud nõuda ka Carvajal ise, millegipärast ei tahtnud ka Barcelona mängijad väravat kirja saada. Nende ja kohtuniku õnneks naelutas Lionel Messi järgnenud penalti ülimalt kindlalt ristnurka ning rohkem küsimusi ei tekkinudki. Ilmselt ei mõelnud säärasele lahendusele ka paljud vutisõbrad - tundus ju punane kaart Carvajali nahaalse tembu eest igati sobiv karistus.

Barcelona võitis kohtumise lõpuks 3:0.

Video penaltist ja Carvajali käega mängu olukorrast: