Teisipäeva õhtul Tbilisis dramaatiliselt Euroopa superkarika kindlustanud Barcelona mitmed staarid said peatreener Luis Enrique otsusel puhkust - eemale jäid nii Sergio Busquets, Andres Iniesta, Ivan Rakitic kui Gerard Pique.

Lionel Messi, Luis Suarezi ja teistega mehitatud Barcelona alustas siiski favoriidina ja alguses suudeti mängu ka enda taktikepi all hoida, kuni Bilbao poolkaitsja San Jose 40 meetrilt täiesti uskumatu kuuli Marc-Andre ter Stegeni ristnurka vajutas.

See jäi küll avapoolaja ainsaks väravaks, kuid šokeeritud katalaanid ei suutnud kaitses kõva hoidnud baskidele suurt peavalu valmistada. Asjad võinuks minna siiski hoopis teisiti, kui Pedro 50. minutil palli lati asemel võrku saatnuks, kuid kolm minutit hiljem suunas hoopis 34-aastane Aritz Aduriz palli peaga ter Stegeni selja taha.

Aastaid Hispaania keskmikes väravaid kõmmutanud ja korra ka Hispaania koondist esindanud Aduriz jääb tänast õhtut ilmselt pikaks ajaks meenutama: tunni peal kasutas ta ära Barcelona kaitseliini ebakõlad ja tegi seisuks 3:0, veel mõni minut hiljem kinkis Dani Alves Bilbaole aga penalti ja Aduriz vormistas kübaratriki - 4:0 Bilbaole!

Väärtuslikku võõrsilväravat taga ajanud külalised jäid aga lõpuni kuivale ja kuigi esmaspäeval ootavad Camp Noul ees uued 90 minutit, vajab Barcelona väikest imet, et viies tiitel kuuest oma saldosse lisada, kirjutas Soccernet.ee.

Athletic Bilbao - Barcelona 4:0 (1:0)
13. San Jose, 53., 62., 68. pen. Aritz Aduriz