Argentiinlasel diagnoositi 2013. aasta oktoobris munandivähk, mis detsembris esialgu välja sai ravitud. Mees ootas, et ta võetakse nüüd tagasi koosseisu, kuid klubil oli hoopis soov temast vabaneda. Lepingujärgselt oleks pidanud Gutierrez 2011.-2015. aastani pääsema 80 korda algkoosseisu, et tema konrtahti automaatselt aasta võrra pikendataks.

Gutierreze sõnul pani ajutiselt peatreeneri kohuseid täitnud John Carver ta algkoosseisus platsile alles siis, kui oli selge, et ta 80 mängu täis ei saa.

Teisipäeval käis Gutierrez töövaidluskomisjonis, läbi mille nõuab ta Newcastle'ilt haiguse tõttu diskrimineerimise eest 2 miljonit naelsterlingit, vahendab BBC Sport.

"2015. aasta aprillis öeldi mulle, et klubi kaalub mulle uue lepingu pakkumist, kuid teeb seda alles hooaja lõpus. Selleks hetkeks ma teadsin juba, et klubi on teinud vastavaid samme, et minu lepingupikendus ei realiseeruks. Mul oli raske uskuda, et nad mulle selles olukorras uut lepingut pakuksid."

Nüüd Hispaanias Deportivo La Corunas mängiv Gutierrez väidab, et diskrimineerimine algas 2013. aasta detsembris, kaks kuud pärast operatsiooni. Ta lisas, et toonane treener Alan Pardew andis teada, et ta ei kuulu enam nende plaanidesse ning on vaba klubist lahkuma. "See oli vahetult pärast vähiravi šokeeriv uudis," ütles Gutierrez. "Usun, et nad kartsid, et ma ei saa haiguse tõttu enam kõrgeimal tasemel jalgpalli mängida."

2014. aasta suvel, kui kasvaja tagasi tuli, hülgas Newcastle Gutierreze täielikult. Samas leping veel kestis. 2015. aastal katkes meeskonnaga ka lepinguline side.

"Treener Alan Pardew ega keegi klubi juhtkonnast ei võtnud minuga keemiaravi ajal ühendust, et küsida, kuidas ma ennast tunnen ega õnnitlenud mind terveks saamise puhul. Pärast kõike seda, mida ma olen klubi heaks teinud, oli see uskumatult pettumust valmistav."

Töövaidluskomisjonil läheb juhtumi lahendamiseks ilmselt ligi 10 päeva. Üle kuulatakse veel ka Pardew (hetkel Crystal Palace'i peatreener) ja Carver.