Leping Rüütli ja EJLi presidendi Aivar Pohlaku vahel allkirjastati neljapäeval, 22. novembril.

EJL ja FC Levadia soovivad omalt poolt teha kõik, et järgnevad aastad tuleksid Eesti jalgpallilile ilusad ning et nii koondise kui ka klubitasandil pakutakse vutisõpradele rohkelt köitvaid mänge.

Rüütli sõnul on oluline tagasi tulla selle juurde, mida mängijad mõistavad. “Kõik uus on äraunustatud vana. Jalgpall on ju lihtne mäng,” teatas Rüütli. “Anname endast parima, et meeskonna enesekindlus taastada.”

“Kas otsus minna tagasi Eesti treeneri juurde on hea või halb, seda ei oska öelda. Aga on üsna loogiline, et taas sellest punktist alustada. Koondisel pole viimasel ajal väga hästi läinud,” lisas Rüütli.

“2000. aastal esmakordselt Eesti peatreener olles seisid minu lepingus read, et olen juhendaja kuni välistreeneri saabumiseni. Täna peavad aga välistreenerid vähemalt kaks aastat ootama,” sõnas 53-aastane Rüütli.

“Taoline koostöö on oluline samm kogu Eesti jalgpallile — usume, et Tarmo Rüütli näol on tegu õige mehega juhtima Eesti jalgpallikoondist ning et ta saab ka kahes ametis korraga edukalt hakkama,” lausus EJLi president Aivar Pohlak.

“Mul on hea meel, et leidsime kompromissi, see on kindlasti kasulik kogu Eesti jalgpallile. Soovin Tarmole edu uues ametis ja usun, et ta suudab ka koondist juhendades silmapaistvate saavutusteni jõuda,” märkis FC Levadia president Viktor Levada.

Pohlaku sõnul oli Jalgpalliliidu soov Rüütlit palgata nii suur, et nad oleksid halvemal juhul olnud ka valmis aasta otsa teda ootama. Sel juhul oleks kuni 2009. aasta 30. novembrini peatreeneri kohuseid täitnud Janno Kivisild, kes nüüd jätkab Rüütli abilisena.

Rüütli ei näe esimesel aastal kahe ameti ühildamisel suuri probleeme. “Koondis ei mängi ju iga nädal. Leidsime, et suuri vastuolusid ei ole.”

Viimased neli aastat FC Levadiat juhendanud Rüütli on viinud oma klubi Eesti meistriks aastatel 2004, 2006 ja 2007. Eesti karikavõit on teenitud samuti kolmel korral (2004, 2005, 2007). Eelmisel hooajal juhtis Rüütli Levadia meeskonna läbi aegade esimese Eesti klubina eurosarjas kolmandasse ringi.