Nädal tagasi Hispaanias toimunud avamäng lõppes väravateta viigiga 0:0. Hispaania suurklubi, FC Barcelona, läheb kohtumisele vastu teadmisega, et neil oleks vaja eelise saavutamiseks kindlasti väravani jõuda. Viimases kolmes mängus pole aga sellega hakkama saadud. Nädalavahetusel kaotati seejuures koduliigas Deportivo La Corunale 0:2.

Manchester United, kes on enne tänast võitnud Meistrite Liigas rekordilised 11 kodumängu järjest, on viimases kolmes kohtumises püsinud võiduta. Ka nemad pidid nädalavahetusel mõruda pilli alla neelama — 1:2 kaotus Chelseale tõstis Londoni klubi tiitlikaitsjatega Inglismaa meistriliigas samale pulgale.

Unitedi peatreener Sir Alex Ferguson usub, et tema meeskonna trumpideks on täna lisaks koduväljakule ka kogenud mängijad. “Meil on koosseisus suurte mängude jalgpallurid. Lisaks on meil vutimehed, kes suudavad otsustaval hetkel mängu meie kasuks pöörata.”

Siiski tunnistab šotlane, et Barcelonal on edasipääsuks kõik võimalused säilinud. “Tänane mäng võib minna mõlemas suunas. Meie mängime kindlasti avatumalt kui Nou Campil. Kindlasti tuleb suur taktikaline lahing.”

Barcelona peatreener Frank Rijkaard, kellele pakkus avakohtumise mängupilt kindlasti rahuldust, peab ülioluliseks Old Traffordil värava löömist. “Värav oleks väga oluline. Loodetavasti suudame ka võõrsil edukalt palli vallata ja mängu kontrollida. Tähtis on, et United ei saaks oma mängu mängida.”

Barcelona võitis 2006. aasta Meistrite Liiga finaalis Arsenali, kuid kahel ülejäänud juhul on sarja play-offis inglaste otsa komistatud — aastal 2005 kaotati Chelseale, eelmisel hooajal Liverpoolile.

Unitedi rivistuses pidid esmaspäevase treeningu vigastuse tõttu vahele jätma Wayne Rooney ja Nemanja Vidic. Peatreener ei osanud veel öelda, kas nad täna mängivad: “Mõlemad võivad ka mängida, kuid hetkel ei saa ma selles kindel olla.”

Rijkaard saab täna taas kasutada Carles Puyoli, kes peaks keskkaitses võtma koha distsiplinaarkaristust kandva Rafael Márquezi asemel. Hollandlane peab aga otsustama, kas anda sel korral algkoosseisus võimalus Thierry Henryle, kes tunneb tänu inglise liiga kogemusele Unitedi mängu väga hästi.