MM-finaalturniiri ettevalmistust võetakse sedavõrd tõsiselt, et ette võeti samm, milleni pole varem jõudnud ükski jalgpallimaa - nimelt maksti Hispaania tippliigasid haldavale Liga de Futbol Profesionalile nii palju raha, et liiga (just nimelt liiga, mitte klubid ise) oli nõus laenule võtma üheksa mängijat, kes saadeti laiali kuude erinevasse klubisse nii Hispaania kõrg- kui esiliigas.

Sisuliselt kogu Saudi Araabia koondis mängib liigavutti kodumaal ning selle liigutusega tahavad araablased enda koondisele kvaliteeti juurde tuua, andes headele noortele mängijatele võimalus välismaal kogemusi hankida ja areneda.

Varem on rikkad Aasia riigid sarnaseid lahendusi küll proovinud, kuid pisut teises võtmes: Hiina tahtis hiljuti oma U-20 koondist Saksamaa tugevuselt neljandasse liigasse mängima saata, Katar kasutab Euroopas ära oma kuulsat Aspire'i spordiakadeemiat.

Hämara tehingu üksikasju - näiteks seda, kas klubidel on kohustus saudiaraablastele teatud määral mänguaega anda - ei ole avalikustatud, kuid nende palga tasub Saudi Araabia ise. Kõrgliigameeskondadest said endale ühe mängija Villarreal, Levante ja Leganes, esiliigatiimidest Valladolid, Numancia, Sporting Gijon ja Rayo Vallecano.