Saksamaalt, Inglismaalt, Hispaaniast ja pühapäeva õhtu lõpetuseks veel maiuspala Itaaliast – Internazionale ja Juventuse vastasseis ehk "Derby d'Italia".

Hertha läheb Schalke vastu ajalugu muutma

Saksamaal on ilmselt vooru keskseim mäng tabelis kolmandal-neljandal
astmel paiknevate FC Schalke 04 ja Berlini BSC Hertha vaheline mõõduvõtt. Tugev kodumeeskond Schalke kaotas viimases voorus just kodus 0:3 1. FC Kölnile, samas pole Hertha pärast avavooru võitu Augsburgis võõrsilt enam kolme punkti saanud. Külaliste peatreener Pal Dardail on tõsiseid terviseprobleeme kaitseliinis, ehkki ta loodab Sebastian Langkampi naasmisele pärast kuuajalist pausi.

Duelli lähiajalugu räägib selget keelt – viimati alistasid berliinlased
Schalke vastaste koduplatsil 11 (!) aastat tagasi. Samast kohtumisest 2004. aastal pärineb ka Hertha viimane võõrsil löödud värav – nii et selle statistika põhjal on Schalke võidukoefitsient 1.75 vägagi ahvatlev. Rääkimata koefitsiendist 3.20 kui kodutiim võidaks väravat sisse laskmata. Aga loomulikult – statistika on statistika, jalgpall on jalgpall ning kõik seeriad lõpevad kunagi.

Kas Stamford Bridge'il toimub väravatesadu?

Teine laupäevane mäng, millele tähelepanu pöörame, toimub Londonis. Inglismaa meister Chelsea on suurendusklaasi all alati, aga hetkevormi ning klubi ümber kuhjuvaid skandaale arvestades isegi topelt. Meeskonna peatreener Jose Mourinho läheb laupäevasele mängule 68 000 euro võrra vaesemana pärast seda, kui Inglismaa jalkaliit talle kohtunike kritiseerimise eest sellise trahvi määras, aga kindlasti mitte vähem enesekindlamana.

Chelsea vastaseks tuleb Aston Villa ja nii vähetõenäoline kui see tundub, siis on Birminghami klubil tiitlikaitsjast veelgi hullem hooaja algus. Pärast avavooru võitu on Villal ette näidata 1 viik ja 6 kaotust, kusjuures kõik kaotused tulid üheväravalise vahega. Tabelis paiknevad meeskonnad hetkel vastavalt 16. ja 18. kohal 8 ja 4 kogutud punktiga. Chelsea võidukoefitsient on 1.35, viik 5.25 ja Villa võit 9.00.

Lähiajalugu vaadates võiks aga siit kohtumisest oodata väravaid.
Villa pole suutnud Stamford Bridge'il oma puuri puhtana hoida 1998. aastast ning samas on Chelseal värav kirjas 23-s järjestikuses kodumängus. Aga vastukaaluks on Tim Sherwoodi treenitav Aston Villa sahistanud vastaste võrku üheksas võõrsilmängus järjest, mis on üllatuslikult liiga pikim seeria. Viimased kümme omavahelist mängu Londonis sisaldavad selliseid tulemusi nagu 8:0, 3:3, 7:1, 4:4 ja 4:0, mullu võitis Chelsea kodumängu 3:0.

Pisut üllatav tippmäng Hispaanias

Pühapäeval toimub Hispaanias tippmäng, mida ilmselt hooajaeelselt sellise kõlava nimega poleks keegi julgenud nimetada. Vastakuti lähevad tabeliliider Villarreal (16 punkti) ja kolmandal kohal paiknev Celta de Vigo (15 punkti). Kodumeeskond püsis tabeli kõrgeimal astmel hoolimata eelmise vooru 0:1 allajäämisest Levantele, samas kui Celta on Real Madridi kõrval üks kahest kaotuseta klubist sel hooajal.

Pikk reis lääneranniku Vigost idaranniku Villarreali ei tundu Celtat liigselt häirivat, sest viimasest viiest omavahelisest võõrsilmängust on Celta võitnud kolm. Koefitsiendid pakuvad Villarreali võidu puhul 2.00, viigile 3.55 ja külalistele 3.80. Huvitav on ehk teada ka, et seitsme vooru jooksul on mõlemad meeskonnad oma värava puhtana suutnud hoida vaid kahel korral. Väravalööjate hulgas tuleb kindlasti silm peal hoida hooajaalguse ühel tähel ehk Celta vasakäärel Nolitol, kelle täpsusele panustades oleks koefitsient 3.45.

Juventust toetab San Sirol statistika

Itaalia Serie A-s ootab pühapäeva õhtul põnev matš Milano Internazionale ja Torino Juventuse vahel, ehkki tabelis on meeskonnad teineteisest üllatavalt kaugel – Inter on teine 16 punktiga ja Juventus alles 12. kohal 8 silmaga. Vastasseis, mis juba aastakümneid kannab nime "Derby d'Italia", kütab Itaalias alati kirgi.

Inter alustas hooaega 5 võiduga, ent kaotus kodus Fiorentinale ja viik viimati Sampdoriaga kukutasid Roberto Mancini meeskonna liidrikohalt. Juve algus oli eriti konarlik, aga viimases voorus saadi hooaja teine võit, 3:1 Bologna üle. Lisaks võib juhtuda, et esmakordselt sel hooajal saab treener Massimiliano Allegri korraga platsile saata oma keskvälja staartrio Paul Pogba, Sami Khedira ja Claudio Marchisio.

Küllalt võrdsed koefitsiendid pole seega tabeliseisust hoolimata liiga üllatavad – Interi võit 2.62, viik 3.20 ja Juventuse võit 2.78. Ka ajalugu kipub toetama selles paaris külalismeeskonda, sest viimastel aastatel on Interil suuri raskusi. Viimasest kümnest "Derby d'Italiast" võitis Juve kuus ja Inter vaid ühe ning eelmisest koduvõidust Milano San Siro staadionil on möödas juba viis ja pool aastat!

Artiklis kasutatud koefitsiendid kehtisid artikli kirjutamise hetkel.
Jalgpalli värsked koefid leiad SIIT.

Jaga
Kommentaarid