Legia alistas Meistrite Liiga kolmandas eelvoorus Šoti meeskonna FC Celticu kahe mängu kokkuvõttes koguni 6-1, kuid rikkusid UEFA reegleid, kui lasid mängukeelu all olnud Bartosz Bereszynskil mängida korduskohtumise lõpuminutitel vahetusmehena.

UEFA võttis juhtumi käsile ja määras Legiale korduskohtumises loobumisvõidu 0:3, mis lasi edasi minna hoopiski Celticu meeskonnal.

Poola klubi juhid sõnasid Sky Sportsile ja kohalikule meediale, et nende hinnangul oli karistus ebaõiglane. Legia esindajad püüdsid koheselt kontakteeruda Šoti klubi juhtidega, kuid nende telefonikõned ja meilid läksid pimedatele silmadele ning kurtidele kõrvadele.

Legia üks omanikke ja klubi esimees Dariusz Mioduski kirjutas selle peale süüdistava tooniga avaliku kirja. "Kas endised Celticu legendid nõustuksid sellise edasipääsuga Meistrite Liigas, arvestades nende kahekordset allajäämist? Ma olen veendunud, et nende uhkus ei laseks neil seda teha./.../ Kohtume Varssavis või Glasgow'is, et see häbiväärne olukord aumehelikult lahendada," kirjutas Mioduski. Ta tunnistas, et klubi tegi vea, kuid vaidles, et selline väike määruste rikkumine ei tohiks päädida Meistrite Liiga koha äravõtmisega, arvestades Legia ilmset üleolekut.

UEFA otsuse juba apelleerinud Mioduski pajatas Sky Sportsile, et siiani on ta palved läinud Celticu prügikasti. "Püüame nendega ühendust võtta, kuid ma ei usu, et mul oleks enam mõttekas neile helistada. Sealne juhtkond ei austa enam vanu väärtusi. Miks me siis ikkagi üritame? Sest on olemas regulatsioon, et kui kaks klubi jõuavad omavahel kokkuleppele, siis UEFA austab seda ja me võime jätkata Meistrite Liigas mängimisega. Selle jaoks peab Celtic austama enda eetikakoodi ja tegema seda, mis on tegelikult õige," lausus Legia esimees.

"Me läheme arbitraažikohtuni välja, kui vaja, aga kui me ei suuda võita, peame me mängima Euroopa Liigas ja andma endast seal parima. See on karm hind üliväikse vea eest. Meie sõnum Celticule on selge: olge aumehelikud ja võtke meiega ühendust, et ma saame üheskoos jõuda kokkuleppele," lisas ta.

Celtic on siiani vastanud Legia palvetele vaid lühikese pressiteatega enda kodulehel. "Oleme pettunud Varssavi Legia kommentaarides. See probleem ei puuduta meid, vaid UEFA-d ja nende määrustikku," vastas Celtic.