Täna õhtul Liège’is Eestiga kohtuva Belgia jalgpallikoondise ridades jookseb platsile üle poole Pekingi olümpial võistelnud meeskonnast. Kaitsjad Vincent Kompany, Thomas Vermaelen, poolkaitsjad Jan Vertonghen, Marouane Fellaini, Moussa Dembélé ja ründaja Kevin Mirallas kuulusid kõik edukasse Belgia tiimi, mis olümpial saavutas mõnevõrra üllatuslikult kõrge neljanda koha.

Meeskonna tipuründaja suhtes valitses aga eilseni segadus. Meeskonna peatreener René Vandereycken tahtis sel kohal kasutada vaid mõned kuud tagasi Belgia kodakondsuse saanud Mohammed Tchitéd, kes on sündinud Burundis ning kel on taskus veel ka oma ema kodumaa Kongo ja Ruanda pass.

Hispaania kõrgliigaklubis Santanderi Racingus palliv Tchité ise ihkas väga Belgia särki selga tõmmata, kuid mehe endine kodumaa Ruanda esitas FIFA-le kaebuse, kus avaldas protesti mehe kuuluvuse üle Belgia koondise ridadesse. Kuigi FIFA pole lõplikku otsust teinud, kinnitas Belgia vutiliit, et Tchité ei tee vähemalt valikgrupi esimestes mängudes kaasa.

Tema asemel paneb Vandereycken platsile ilmselt olümpiaturniiri Belgia kuldsaapa Mirallase.