Premier League

Möödunud nädalavahetus pakkus Inglismaal taas ühe klassikaliselt suure vastasseisu, kui Anfieldi staadionil kohtusid Liverpool ja Londoni Arsenal. Arsene Wengeri mehed tulid kättemaksu järele, sest veebruaris oli neid samal platsil alandatud 1:5 kaotusega.

Võit saadigi peaaegu kätte, kuid Premier League'i vanasõna "mäng pole läbi enne, kui ta on päriselt läbi", pidas seekord paika. Arsenal oli poole tunni jagu nautinud 2:1 eduseisu ning kohtunik lisas normaalajale üheksa üleminutit, sest Liverpooli keskkaitsja Martin Skrteli peavigastus vajas sidumist. Üheksast minutist tiksus seitsmes, kui Skrtel Adam Lallana nurgalöögile pea vahele sai ja tabloole 2:2 lõi.

Seejuures oli Liverpool veel nurgalöögi hetkel ühe mehega vähemuses, sest teisel üleminutil oli Fabio Borini saanud teine kollase kaardi.

"Üldiselt oli see kogu 90 minutit vaadates õiglane tulemus, kuid meie jaoks veidi frustreeriv, sest nad tulid tagasi hetkel, kui meil oli väljakul piisavalt kaitsjaid, kes võinuks standardolukorra paremini lahendada," sõnas Wenger pärast mängu.

Tegemist oli Liverpooli ja Arsenali 51. omavahelise viigiga. Kokku on mängitud nüüd 198. korral - 71 võitu kuulub Arsenalile, 76 Liverpoolile.

Kuus mängu järjest võitnud Manchester Unitedi ilus seeria sai otsa, kui võõrsil viigistati 1:1 Aston Villaga. Christin Benteke viis Villa 18. minutil juhtima, viigi lõi majja 53. minutil Radamel Falcao. United ei suutnud võiduväravat lüüa isegi ühemehelises enamuses, mida nad said nautida alates 65. minutist, mil punase kaardi sai Gabriel Agbonlahor.

Unitedi viik oli hea uudis aga liidritele Londoni Chelseale ja Manchester Cityle, kellest esimene peab oma 17. vooru kohtumise täna Stoke City vastu ning teine oli kindlalt 3:0 üle Crystal Palace'ist.

Kõik tulemused:

Manchester City - Crystal Palace 3:0
Aston Villa - Manchester United 1:1
Hull City - Swansea 0:1
QPR - West Bromwich 3:2
Southampton - Everton 3:0
Tottenham - Burnley 2:1
West Ham - Leicester 2:0
Newcastle - Sunderland 0:1
Liverpool - Arsenal 2:2

Tabeliseis


Nädala värav

Erik Lamela vs Burnley

Hopefully see more goals from this fella! #DreamTeamPlayer "What a goal by Erik #Lamela https://t.co/XbzAGCtuCW"— Chris Underhill (@ChrisUnderhill) December 20, 2014

Nädala number

Arsenali pallivaldamisprotsent Liverpooli vastu - 36,5 % - on madalaim, mida nad alates 2003. aasta augustis Premier Leauge'i mängudes on näidanud.

Bundesliga

Saksamaalt peab möödunud nädalavahetusest paraku esile tõstma 2011. ja 2012. aasta meistri Dortmundi järjekordse kaotuse. 10. allajäämine sel hooajal tuli vastu võtta võõrsil Bremeni Werderilt numbritega 1:2. See kukutas nad tabelis teiseks... tagantpoolt. Kui pärast jõulupuhkust hooaja teises pooles midagi ette ei võeta, toob 17. koht endaga kaasa automaatse esiliigasse langemise.

Seejuures polnud tegemist mingi napi kaotusega, sest Dortmundi eduseisu ega isegi mitte viiki ei nähtud selles mängus kolme minutitki. Bremen läks juba 3. minutil juhtima ning võttis Fin Bartelsi 62. minuti väravast sisse 2:0 eduseisu. Dortmundi auvärava sepistas 69. minutil Mats Hummels.

Kindlasti olete juba kuskil näinud Dortmundi lootsi kuulsaid sõnu: "Me oleme nagu kari idioote väljakukkumistsoonis, kuid me pole tegelikult nii halvad. Meil on nüüd aega akusid laadida. Kavatseme selle segaduse, mis me korraldasime, ära klaarida."

Ragnar Klavani koduklubi Augsburg naases tagasi võidulainele, kui alistas kodus 2:1 lähirivaali Mönchengladbachi Borussia, kellega jagatakse tabelis 4.-6. kohta.

Juba 3. minutil Max Kruse realiseeritud penalti järel kaotusseisu jäänud Augsburgile tõid koduväljakul võidu Markus Feulneri ja Raul Marcelo Bobadilla väravad. Klavan tegi kaasa taas terve kohtumise.

Valitsev meister ja tabeliliider Müncheni Bayern oli lähedal punktide loovutamisele, kuid sai siiski Arjen Robbeni 90. minuti väravast võõrsil Mainzi üle 2:1 võidu.

Kõik tulemused:

Mainz - Müncheni Bayern 1:2
Augsburg - Mönchengladbachi Borussia 2:1
Leverkuseni Bayer - Frankfurt 1:1
Schalke - Hamburger SV 0:0
Stuttgart - Paderborn 0:0
Bremeni Werder - Dortmund 2:1
Wolfsburg - Köln 2:1
Berliini Hertha - Hoffenheim 0:5
Freiburg - Hannover 2:2

Tabeliseis


Nädala väravad - TOP 5

Nädala number

Dortmundi 10 kaotust on rohkem kui Jürgen Klopp selle klubiga üldse mõnel hooajal on saanud.

La Liga

Madridi Reali Marokos klubide MM-il viibimine lubas FC Barcelonal tabelis vähendada liidriga vahet ühe punkti peale. Kataloonia klubil polnud oma vastase alistamisega probleemi, tabeli eelviimane meeskond Cordoba purustati kodus 5:0.

Oma esimese värava Barcelona eest lõi Luis Suarez, Lionel Messi lõi oma La Liga hooaja 49. ja 50. värava, jala said veel valgeks Pedro ja Gerard Pique.

Kindla võidu sai ka tabeli kolmas, Madridi Atletico, kes alistas võõrsil 4:1 Bilbao Athleticu. Võidukad olid ka Valencia ja Villareal ehk ühtegi suuremat üllatus sel nädalavahetusel Hispaanias ei sündinudki.

Kõik tulemused:

Celta Vigo - Almeria 0:1
Barcelona - Cordoba 5:0
Levante - Real Sociedad 1:1
Eibar - Valencia 0:1
Rayo Vallecano - Espanyol 1:3
Villareal - Deportivo La Coruna 3:0
Granada - Getafe 1:1
Elche - Malaga 1:2
Bilbao Athletic - Madridi Atletico 1:4

Tabeliseis


Nädala värav
Luiz Alberto (Liverpoolist Malagas laenul) skooris Elche vastu vaid 27 sekundit pärast vahetusest sisse tulekut.

Nädala number

178 väravat on Madridi Real löönud 2014. aastal kõikide sarjade peale. Ükski teine La Liga meeskond pole veel ühe kalendriaasta jooksul nii resultatiivne olnud.

Serie A

AS Roma tiitlilootused said pisikese tagasilöögi, kui kodus mängiti seitsmendal kohal asuva AC Milaniga väravateta viiki. Juventuse läinudnädalane viik andis pealinnaklubile võimaluse vähendada vahet ühele punktile, kuid soodsat seisu ei osatud ära kasutada isegi viimased 20 minutit vähemuses mänginud vastase vastu. 70. minutil saadeti teise kollase kaardiga platsilt minema Pablo Armero.

"Meile sobib!" ütlesid kindlasti Juventuse mehed, kes olid neljapäeval saanud võõrsil Cagliari üle 3:1 võidu ning juhivad nüüd Roma ees taas kolme silmaga.

18-kordne Itaalia meister Milano Inter ei saa kuidagi jalgu alla. Eelmisel nädalal saadi küll nelja mängu esimene võit, kuid sel nädalavahetusel piirduti jälle 2:2 viigiga Rooma Lazio vastu ning istutakse endiselt tabeli keskel 11. kohal.

Nädala suurimateks õnnestujateks võib lugeda eelviimase meeskonna Cesena, kes viigistas 12. kohal asuva Sassuologa 1:1 ning 14. meeskonna Torino, kes sai kuuendat positsiooni hoidva Genoa üle magusa 2:1 võidu.

Kõik tulemused:

Cagliari - Juventus 1:3
Napoli - Parma 2:0
Sassuolo - Cesena 1:1
AS Roma - AC Milan 0:0
Verona - Chievo 0:1
Atalanta - Palermo 3:3
Fiorentina - Empoli 1:1
Sampdoria - Udinese 2:2
Torino - Genoa 2:1
Inter - Lazio 2:2

Tabeliseis

Nädala värav

Juan Vargas vs Empoli

Nädala number

Lõppenud 16. voor oli kõige viikiderohkem (6) mänguvoor tänavusel Serie A hooajal.