Esimesena sai võtta Manchester United. "See meeskond mängib väga hästi, pall käib muudkui ringi ning pallivaldamise kvaliteet on eriti ilus, kuid väravaid ei ole. Nad palusid FIFA-lt, kas niimoodi võib mängida, kuid neile öeldi, et see pole võimalik, suurem pallivaldamisprotsent ei taga sulle matši võitu. Niisiis ei tulnudki nad meistriks," jutustas Mourinho.

Manchester City - siniste särkidega meeskond, kes lööb palju väravaid, aga ei tahtnud kadedusest enda väljakupoolele poste üles panna.

"Nad olid fantastiline tiim, kes lõi palju väravaid - kolle tuli igast asendist, nad muudki lõid ja lõid, kuid ei lasknud kunagi endale lüüa, sest neil polnud väravat. Jällegi, rahvusvaheline alaliit ütles neile: "Vabandust, aga te ei saa tulla meistriks, sest jalgpalli mängitakse kahe väravaga."

Arsenal - punaste särkide ja valgete käistega meeskond, kes oli nõus mängima kahe väravaga. Kuid neil oli üks teine viga.

"Nad lõid mõned väravad, aga lasid mõned ka sisse. Nad olid fantastilised. Nad lõid eriti ilusaid väravaid ning olid peaaegu seal... Kuid nad palusid FIFA-lt, kas saaks mängida ainult jaanuarist aprillini. Neile öeldi: "Mitte mingil juhul. Te peate mängima augustist maini." Seega nemad ka meistriks ei tulnud."

Lõpuks jõudis portugallane ringiga enda meeskonnani. "Nad tahtsid mängida normaalsete reeglitega ning nad teadsid, et mängude võitmiseks peavad nad lööma ühe värava rohkem kui nende vastane. Aga kuidas seda teha? Kas palju väravaid lüües või ainult ühe ning selja taga nulli hoida. Ning nad tegid mõlemat. Vahel lõid palju, vahel ainult mõne. Vahel ainult ühe ning sisse ei lasknud ühtegi. Nad mängisid augustist maini ning vahel tõid ka bussi kohale."