Lisaks eelmisel aastal saadud kahe miljoni euro suurusele trahvile peaks Messi nüüd maksma 255 000 eurot.

Eelmisel kuul jättis Hispaania ülemkohus Messidele määratud vanglakaristuse jõusse, kuigi Jorge Messi karistust vähendati 15 kuule. Hispaanias võib vähem kui 24 kuud pikki vanglakaristusi esmakordse rikkumise korral kanda kriminaalhooldaja järelvalve all.

Viiel aastal maailma parimaks jalgpalluriks valitud FC Barcelona ründetähele Lionel Messile ja tema isale Jorgele määrati Kataloonia kohtu poolt maksude maksmisest kõrvalehoidmise eest 21 kuuline vanglakaristus. Kuna aga karistus on väiksem kui kaks aastat (24 kuud) ja varasemat kriminaalkuritegu kummalgi süüalusel all pole, siis reaalselt nad trellide taha minema ei pea, kirjutas Delfi.

Messi ja tema isa mõisteti süüdi maksude tasumata jätmises, suurusjärgus 4,1 miljonit eurot. See puudutab ajaperioodi 2007 - 2009. Lisaks maksuvõla tasumisele tuleb neil tasuda trahv summas 3,7 miljonit eurot, vahendab Reuters. Otsuse edasikaebamiseks on aega viis päeva.

Jalgpallitäht sõnas kohtus, et ta polnud teadlik maksude maksmata jätmisest, usaldades selles küsimuses isa ja teisi nõustajaid. Süüdistaja samal ajal võrdles jalgpallurit maffia bossiga, kelle mõjukus võimaldab saada ebaseaduslikke sissetulekuid.

Ajakirja Forbes andmetel on Lionel Messi sissetulekud viimase kümne aasta summas olnud suurusjärgus 350 miljonit dollarit (316 miljonit eurot).