23-aastase Inglise koondislase eest käis Arsenal välja 20 miljonit eurot. Võrdluseks, Mario Balotelli suundus nädalapäevad varem AC Milanist Liverpooli täpselt sama suure summa eest.

Kuigi Welbeckist võib saada vigastatud Olivier Giroud`le väärt asendus, ei tähendanud tema üleminek lahendust kõigile Arsenali probleemidele.

Arsenal jätkab pikka ja mängudest pungil hooaega kuue kaitsjaga, seejuures 19-aastane Calum Chambers on ainus varuvariant nii kesk- kui paremkaitsja kohale. Arsene Wenger andis augusti alguses küll selgesõnalise lubaduse, et kui Thomas Vermaelen peaks klubist lahkuma (seda ta kolm nädalat tagasi ka tegi), hangitakse ilmtingimata teine keskkaitsja tema asemele, ent nii millegipärast ei läinud. Kahe kaitsemängija samaaegne vigastus võrduks alanud hooajal Põhja-Londoni klubi jaoks seega põhimõtteliselt katastroofiga.

Ka lõhkuva poolkaitsja koht kisas täienduste järele. Nii Mikel Arteta kui Mathieu Flamini jäävad füüsiliselt lihtsalt liiga nõrgaks, et Inglise liiga tippmeeskondi haavata. Peamised tiitlipretendendid Chelsea ja City seisid mullu sama probleemi ees ning leidsid sellele positisioonile väärt mängijad (Nemanja Matic ja Fernandinho), kuid Arsenal oma vigadest ei õppinud. Nii jäi soetamata näiteks Sami Khedira.

Nii ongi Wenger ja Arsenal taas lahtise küna ees. Kui veel suve alguses, mil osteti Alexis Sanchez, paistis, et klubi on valmis tegema ka teised vajalikud ostud, et tiitli eest võistelda, siis hooaja esimese kolme mängu ja üleminekuperioodi viimaste päevade tegemata töö tõttu on meeskond jälle Meistrite liiga koha kandidaat, kui sedagi.