Fantoomvärav Old Traffordil

Tottenham Hotspur alistas eelmisel hooajal võõrsil Manchester Unitedi 3-2, mis tähistas Londoni klubi esimest võitu Old Traffordil üle 23 aasta. Tõsi on aga see, et pikk võidupõud oleks pidanud lõppema mitu aastat varem. 2005. aasta jaanuaris jahtis United mängu lõpus 0-0 seisu peal tuliselt võiduväravat, millest tingituna olid suured jõud rünnakule suunatud. Ka väravavaht Roy Carroll tegutses tavapärasest julgemalt ning tuli eelviimasel mänguminutil karistusalast välja, et ise pall järjekordseks rünnakuks ette toimetada. Paraku aga löök ebaõnnestus ning see langes keskvälja heitluses Tottenhami meeste saagiks. Pedro Mendes proovis poole väljaku pealt õnne ning olgugi, et Carroll jõudis väravasuule tagasi ei tulnud ta palli püüdmisega siiski toime. Põhjaiirlane puterdas palli üle väravajoone, kuid kohtunike brigaad eesotsas Mark Clattenburgiga seda ei märganud! Suurim kriitikarahe sadas joonekohtuniku Rob Lewise krae vahele, kes oma õigustuseks ütles, et tema tegi lihtsalt oma tööd. Tema ülesandeks oli seista samal joonel viimase kaitsemängijaga jälgimaks võimaliku suluseisu tekkimist ja väravaga ühele joonele jõudmiseks pidanuks ta jooksma nagu 1992. aasta 100 meetri sprindi olümpiavõitja Linford Christie.

Evertonilt rööviti võit Liverpooli vastu

90ndatel olid Merseyside'i derby`d üsna ühepoolsed ja Evertoni jaoks iga võit meeletult suure tähendusega. Hooajal 1999/2000 oli Liverpooli sinisel poolel võimalus linnanaabri vastu teha haruldane duubel. Anfieldilt oli 1-0 võit kirjas ning sama tulemusega oleks pidanud lõppema ka kohtumine Goodison Parkil. Käes olid kohtumise viimased hetked, mil Liverpooli puurivaht Sander Westerveld hakkas sooritama väravalööki. Hollandlane lõi palli vastu Don Hutchinsoni selga ja mänguvahend lendas Liverpooli väravasse. Šotlane ise ei saanud asjast midagi aru, samas kui tema meeskonnakaaslased hakkasid väravat tähistama. Võidu ovotsioonid lõpetas aga kiirelt mängu peakohtunik Graham Poll, kes ei lugenud väravat ära. Ta näitas oma kella peale viidates selgelt, et mänguaeg sai enne täis, kuid ta ise ei andnud lõpuvilet! Kuidas saab mäng ilma selleta lõppeda? Hiljem muutis Poll meelt ning põhjendas oma otsust sellega, et Hutchinson takistas meelega väljalööki. Samas oli selgelt näha, et Evertoni mängija liikus lihtsalt tagasi oma positsioonile ega seisnud Westerveldil ees. Poll on jalgpallifännidel meeles kindlasti ka 2006. aasta maailmameistrivõistluse finaalturniirilt, kus ta jagas Horvaatia koondise kaitsjale Josip Simunicile kolm kollast kaarti enne kui mehe väljakult punasega ära saatis.

Järjekordne segadus Old Traffordil

Manchester United võõrustas järjekordselt Tottenhami ja taaskord oli kohtunikuks Mark Clattenburg. 2010. aastal peetud kohtumist oli United 1-0 juhtimas kui sündis üks Premier League'i ajaloo kummalisemaid väravaid. Nani murdis 84. minutil karistusalasse, kus ta kukkus. Portugallane näis olevat kindel, et järgneb penalti ning haaras palli endale. Clattenburg selles olukorras aga midagi tõsist ei näinud ning lasi kohtumisel jätkuda. Tottenhami väravavaht Heurelho Gomes asus justkui sooritama vabalööki, sest kui penaltit polnud, siis oli kohtunik ju kindlasti määranud Nani vastu käega mängu. Clattenburg polnud aga selles olukorras mitte millegi märgiks oma vilet kasutanud! Tehniliselt võttes oli mäng kogu selle aja lihtsalt käimas. Nani taipas selle ära ja kui Gomes asus löögiks hoogu võtma, suunas Unitedi mees lihtsalt palli väravasse.

Täna õhtul on kõik silmad Michael Oliveri peal. 29-aastane vilemees, kes Inglismaal oma noore vanuse tõttu läinud ajalooraamatutesse kirja igasugu erinevate saavutustega, määrab õigust Manchesteri derby`s. Seda vaid paar nädalat pärast seda, kui ta määras Chelsea - Tottenhami mängus punase kaardi Younes Kaboulile, mis hiljem Inglismaa jalgpalliliidu poolt tühistati. Loodetavasti homme hommikul räägime kõik suurepärasest jalgpallimängust, mitte järjekordsest kohtuniku ämbrist.

Viasat Sport Baltic alustab 167. Manchesteri derby otseülekannet kell 21:40.